Kirjoittaja Aihe: Uutiset jotka eivät ansaitse omaa topikkia.  (Luettu 99625 kertaa)

Syyskuu 13, 2019, 13:52:08 ip
Vastaus #1545

Petri Behm

  • *
  • Jäsentiedot Poissa
  • Viestejä: 2402
Alkossa käteismaksuja hieman keskimääräistä enemmän
Jos vertailukohdaksi otetaan päivittäistavarakaupan suurimmat toimijat, käytetään Alkossa perinteistä käteistä rahaa maksuvälineenä yhä hituisen verran keskimääräistä enemmän.

Millaisia alueellisia eroja Alkon eri myymälöiden välillä on käteis- ja korttimaksujen suhteen? Missä Alkon myymälässä asioi eniten käteisellä ja missä kortilla maksavia asiakkaita?
– Arviomme mukaan mitä kauempana kasvukeskuksista Alkon myymälä sijaitsee, sitä suurempi on käteisen osuus maksutapahtumissa.

https://yle.fi/uutiset/3-10963383

Pankkikortilla jälki jää ja naapuri ei maksa työsuoritusta nettipankin kautta... ;D
Mä jäin Teboilin bensamittariin kielestäni kii, kun nuolaisin liian aikaisin.

Syyskuu 13, 2019, 14:12:13 ip
Vastaus #1546

Petri Behm

  • *
  • Jäsentiedot Poissa
  • Viestejä: 2402
Verohallinnon Uutissuomalaiselle kokoamien tietojen mukaan noin 3 000 lyhytaikaista vuokrausta harjoittavaa vuokranantajaa jätti viime vuonna vuokratulonsa ilmoittamatta verottajalle. Vuokraajia on yhteensä kaikkiaan 8 800.

Verottaja on kerännyt tiedot vertailemalla vuokranantajien maksuliikennetietoja Verohallinnolle ilmoitettuihin tietoihin. Ilmoittamattomia vuokratuloja havaittiin viime vuodelta kaikkiaan 15,4 miljoonaa euroa.

– On erikoista, että tuloja jätetään ilmoittamatta näin sankoin joukoin, vaikka Verohallinto on antanut asiassa ohjausta ja kertonut, että verottaja voi havaita vuokratuloja, vaikka ne jätettäisiin ilmoittamatta, Verohallinnon ylitarkastaja


Oisko kuitenkin verohallintolta valeuutinen.
Olen netistä lukenut, että veronkiertoa ei harjoita kuin rikkaat ja rötösherrat, mutta ei tavallinen kansalainen, joita suurin osa Airbnb-porukasta on.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/713e484c-e0f3-470f-9ada-1ae457b6a720
Mä jäin Teboilin bensamittariin kielestäni kii, kun nuolaisin liian aikaisin.

Syyskuu 14, 2019, 18:48:48 ip
Vastaus #1547

Petri Behm

  • *
  • Jäsentiedot Poissa
  • Viestejä: 2402
Eikä tunnu missään!
Nostakaa vaan veroprosenttia, kyllä miula perse kestää maksaa...

Kymmenissä kunnissa on jouduttu tänä vuonna aloittamaan yt-menettelyt, koska niiden taloustilanne on heikentynyt yllättävän paljon. Yt-kierroksia on ollut tänä vuonna muun muassa Kouvolassa, Imatralla, Jämsässä ja Savonlinnassa.

– Tunnelmat kunnissa ovat olleet suorastaan järkyttyneet siitä, että tämä kuluva vuosi näyttää niin huonolta. Tästä on tulossa kuntatalouden taloushistorian reippaasti heikoin vuosi, sanoo Kuntaliiton pääekonomisti Minna Punakallio.

Punakallion mukaan sukellus johtuu siitä, että valtion kunnille maksamia valtionosuuksia on leikattu ja verotulojen kehitys sakkaa.

– Ja tämä painaa kuntatalouden tuloksen erittäin heikoksi.

Valtionosuudet ovat monille kunnille erittäin tärkeä tulonlähde. Tänä vuonna niitä maksettiin yhteensä 8,4 miljardia.

Juha Sipilän (kesk.) hallitus jäädytti valtionosuuksien indeksikorotukset vuosille 2016–2019. Jäädytyksen pitäisi päättyä ensi vuonna ja osuuksien määrän nousta noin miljardilla.

Nyt kunnissa jännitetään, pitävätkö hallitusohjelmaan kirjatut valtionosuuslisäykset kutinsa myös tiistaina alkavassa hallituksen budjettiriihessä.

Jos luvatusta reilun miljardin lisäyksestä ensi vuodelle leikataan, voi se tietää yt-neuvotteluiden aaltoa kuntiin ja niiden myötä reippaita henkilöstövähennyksiä.


Lisäksi etenkin pienissä kunnissa on huomattu, etteivät veronkorotukset välttämättä juurikaan tuota lisää rahaa kunnan kirstuun verojärjestelmään leivottujen vähennysten vuoksi. Tämä korostuu etenkin kunnissa, joissa on paljon eläkeläisiä ja muita pienituloisia.
https://yle.fi/uutiset/3-10970844
Mä jäin Teboilin bensamittariin kielestäni kii, kun nuolaisin liian aikaisin.