Kirjoittaja Aihe: Muuttolintuja.  (Luettu 694 kertaa)

Syyskuu 12, 2019, 20:32:50 ip
Luettu 694 kertaa

Eero Nikkanen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 3061
 Muita kuin Sollo ja Leskinen ?
 Rauzihan joskus uumoili muuttavansa pysyväisluonteisesti Epsanjalaan, tahikka Portugaliaan ja on nyt niin hiljaa ollut jo pidemmän aikaa, että saattaa olla muuttanutkin. Myös Huhtakangas lie siirtynyt Sanhaihin ?  Oishan se jätkistä kiva kuulla.

 Vaan joku mietti aikoinaan Stadin Pärtsäreiden kalenterin olemista aurinkorannikolla jonkun Suomi-centerin seinällä.
 Vaiherikkaan selvitystyön jälkeen saatan kertoa, että toimituksen on suorittanut Pärtsäreiden kerhosihteeri Lare.
 Syyllinen on siis löytynyt, noin positiivisessa mielessä.
 Ymmärsin juttutokiossa että Lauri on taas piakkoin lähtemässä ja paluuta tekee huhtikaan aluille. Kadehdittavaa ja edelleen positiivisessa mielessä..

 Itsellä olis nyt mahdollisuus, mutta ollaan jo emon kanssa päätetty, ettei mennä ku kork. pariks viikoks ja aurinkorannikolle.
 Torreviejassa oltiin toissasyksynä ja viime syssynä Fuengirolassa. Viimeks mainittu ehkä mukavampi paikka, ehkä johtuen hotellistakin.

 Minkäslaisia kokemuksia Teillä maailmaa nähneillä on tuosta kohteesta ja heruisko makeita juttuja / ohjeita / vinkkejä tms. ?

 Riku ja Tapsa ??

Syyskuu 13, 2019, 11:50:38 ap
Vastaus #1

Risto Sollo

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 3429
 • Mamu
Torreviejasta en oo oikein tiedä,pari kertaa ohimennessä oluella käyty...Aika samanlaisiahan nuo Espanjan rantakylät on kaikki.Sujuvaa turismia.Minulle kävi manjaanasysteemi hyvin.Eikä ne niin lorveja ole työssään mitä täällä luullaan.

Syyskuu 13, 2019, 16:18:25 ip
Vastaus #2

Tapsa Leskinen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 2293
Jaahas Eero, tartuit laajaan aiheeseen. Omalta kohdalta ykkös jutuksi nostan valoisuuden päiväsaikaan. Vaikka etelän taivas olisikin lonkeronharmaa, niin valoisuus on ihan toista kuin vuodenvaihteen tienoon kotimaan kamaralla.
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 13, 2019, 18:08:19 ip kirjoittanut Tapsa Leskinen »

Syyskuu 14, 2019, 13:28:50 ip
Vastaus #3

Risto Sollo

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 3429
 • Mamu
Aivan,Tapsa.Ja se ettei ulos lähtiessä tarvi miettiä mitä laittaa päällensä ettei palellu hengiltä...Taisi Tapsa pitää "välipäiviä" kun käytiin Alegriassa taannoin kyselemässä...Ja kympin ravintolalaskut,sisältäen juomat,2:lle ;)

Syyskuu 14, 2019, 17:19:44 ip
Vastaus #4

Jaakko Latvanen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 2698
Mie entisessä elämässä askaroin jonkin verran tuon kysymyksen kanssa.  Verotus ois karvan verran pienentyny, jos ois sillon muuttanu kirjat ja kannet Epsanjaan.  Oltiin koko sakki (+anoppi lapsenlikkana; se oli sellanen erikoismatka, missä yks maksaa ja kuus matkustaa; saatte arvata mikä rooli miulle lankes...) kaks viikkoa Benalmadenassa , ja notkuin iltasin siinä puoliksi-suomalaisessa baarissa jututtamassa ihmisiä, jotka oli sen ratkasun tehneet.  Sillo näkemäni ja kokemani perusteella sanosin, että jos halpa viina on pikkunenkii houkutin muuttaa sinne tai viettää pitempiä jaksoja siellä, ni kannattaa pysyä kotimaassa, eikä mennä ees lyhyille lomille sinne... tää siis oli se miltä miusta näytti, ei tietenkään apsoluuttinen totuus kaikkien kohalla.

En joutunu ite päätöstä tekemään, ko sillonen muija, lasten äiti, ilmasi selvästi, että hän ei sinne muuta.

jaakkovaakko

PS. Korjasin tuon paikkakunnan kirjotusasun Joukon tekstin mukaseks, mikä miustakii tuntu oikeemmalta...
« Viimeksi muokattu: eilen kello 12:16:20 kirjoittanut Jaakko Latvanen »

Syyskuu 14, 2019, 18:07:32 ip
Vastaus #5

Jouko Kuisma

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 2549
Mie entisessä elämässä askaroin jonkin verran tuon kysymyksen kanssa.  Verotus ois karvan verran pienentyny, jos ois sillon muuttanu kirjat ja kannet Epsanjaan.  Oltiin koko sakki (+anoppi lapsenlikkana; se oli sellanen erikoismatka, missä yks maksaa ja kuus matkustaa; saatte arvata mikä rooli miulle lankes...) kaks viikkoa Benaldamenassa , ja notkuin iltasin siinä puoliksi-suomalaisessa baarissa jututtamassa ihmisiä, jotka oli sen ratkasun tehneet.  Sillo näkemäni ja kokemani perusteella sanosin, että jos halpa viina on pikkunenkii houkutin muuttaa sinne tai viettää pitempiä jaksoja siellä, ni kannattaa pysyä kotimaassa, eikä mennä ees lyhyille lomille sinne... tää siis oli se miltä miusta näytti, ei tietenkään apsoluuttinen totuus kaikkien kohalla.

En joutunu ite päätöstä tekemään, ko sillonen muija, lasten äiti, ilmasi selvästi, että hän ei sinne muuta.

jaakkovaakko

Nyt just oleilen täällä Benalmadenassa. Meillä olis 2 viikon rivitalon käyttövuoro, varasin lennot viikoksi. Kun en golffaa, niin en viihdy täällä +30C:ssa pidempään. Keskikesällä enkä hiihtokeleillä tänne viitsi viikoksikaan lähteä, saatikka että koko talveksi.

Syyskuu 14, 2019, 20:01:38 ip
Vastaus #6

tuomo jylha

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 2757
 • Moukka
Muuttakaa talveksi Lapin hiihtokeskuksiin. Ei oo halpa viina eikä helteet kiusana. Ja mikä parasta, melko vähän Suomalaisia turisteja. Luultavasti vähempi kuin Espanjan rannoilla?
Siellä voi kokea myös monenlaista kulttuuria. Ja huom, palvelua saa Suomen kielellä tarvittaessa.
 Keinovalon määrän voi annostella ihan itse, vaan luonnonvaloa ei tosin ole kovin paljoa tarjolla, keskitalven aikaan. Kesäaikaan taas senkin edestä. Vuoden keskiarvo 12h/pv.

eilen kello 10:30:25
Vastaus #7

Risto Sollo

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 3429
 • Mamu
Eipä oo niin hyvä eläke että voisi Suomen hienoissa turistikeskuksissa majailla,etelän aurikomaille riittäisi kyllä.Jotenkin nurinkurista...

eilen kello 12:06:42
Vastaus #8

Jaakko Latvanen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 2698
Kun taas tähänkin tuli osallistuttuu, ni selvitänpä vielä omia ajatuksia.

Se kuva, mikä miulle tuli Espanjan Aurinkorannikolla talviaan viettävistä suomalaisista, ei ole varmasti koko kuva.  Kaks viikkoa kattelin sitä elämää, ja hyvin pienellä alueella.  Jos pari sellasta stereotypiaa kuvaisi, ni toinen oli sellanen suomalainen mies, joka oli sinne itekseen tullu, ja jolle se halpa viina oli selvästi ongelmia aiheuttava asia.  Jonkintasonen känni päällä aamusta iltaan, päivästä päivään.  Aika isolle osalle ihmisistä käyp pitemmän päälle terveydelle haitalliseks.  Ja siitä viinan halpuudesta huolimatta aika monella näistä oli rahatilanne vähintään haastava koko ajan.  Yhen laidan typia taas oli eläkkeellä oleva pariskunta.  Ei mittään kielitaitoa eikä oikein kokemusta ulkomailla elämisestä.  Iltakävely korttelin ympäri, ehkä joku samanlainen pariskunta muodosti koko tuttavapiirin ja koko elämänsisällön.

En sano, etteikö voi Suomessakin käpertyä elämä pieneen piiriin, ei se Espanjan vika ole.  Ite kuitenkin ajattelen, että jos haluaa jossain pidempiä aikoja oleskella, pieneksi mennee elämän piiri, jos ei uskalla siitä kotikorttelista tai muutamasta baarista edemmäs mennä.  Jos jossakin maassa haluaa talviaan viettää, minun mielestä minimiehto on opiskella edes jonkinverran kieltä, ja on uskallettava liikkua jollakin alueella.  Esimerkiks just Aurinkorannikolla jo 100 km säteellä riittää nähtävää ja koettavaa eliniäks, ei tarvi käpertyä omaan koloon, kun vaan uskaltaa lähteä liikkeelle.  Samoja harrastuksia on paikallisilla ihmisillä, kun piirit etsii niin elämään tulee sisältöä, on ne sitten moottoripyöräilijöitä tai valokuvaajia.

Sillon vuoskymmeniä sitten ois yksityisen puolen eläkkeet menneet nollaverolle, julkiset lähdeveron piiriin.  Se olis edellyttäny pysyvää asumista, mikä sillon tarkotti yli puolta vuotta poissa Suomesta, eikä voinu omistaa vakituista asuntoa Suomessa.  Joillekin tuo verotus oli silloin aika ratkaiseva muuttopäätökseen vaikuttava tekijä.  Itse silloinkin kuitenkin totesin, että ei siellä olisi koko vuotta viihtynyt, ja se nettotulojen ero olisi kyllä huvennut - eikä olisi riittänytkään - kahdessa paikassa elämispaikan ylläpitoon, mikä paikka Suomessa olisi silloin siis pitänyt olla loma-asunto.  Nykyisin ei taida veroetua syntyä juuri ollenkaan?  Elinkustannuksissa on varmaan eroa?

Ite koen nykysin korkeintaan viikon oleskelun yhtäsoittoa ulkomailla maksimiksi, kun jo alkaa koti-ikävä painaa, eikä oikein paria tuntia pitempää jaksas lentokoneessakaan istua ei millään.  Sitä ukkoontuu, ei voi mittään.

jaakkovaakko