Kirjoittaja Aihe: Mitä tuli tänään touhuttua  (Luettu 2536716 kertaa)

Elokuu 06, 2019, 21:34:33 ip
Vastaus #9660

Jouko Kuisma

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 2709
Moro

Ei uskoisi että ihmisellä olisi mitään asiaa Tussulaan mutta teimme rouvan kanssa tänään kesälomareissun samalla kun autoin kaveria ja veimme alumiini osia pinnoitettavaksi.
Meiltä on tasan 200 km kotoa siihen firmaan mutta kun kesälomareissussa olimme ajoimme takaisin vähän pidemmän kaavan kautta eli Pälkäneen,poikkesimme Aapiskukossa syömässä pitkästä aikaa ja saa jälleen kulua aikaa kun syömään sinne poikkeamme että sellainen oli ruokailukokemus kesälämareissulla.
Minä olen ajellut Aapiskukon ohi jo muutaman vuoden.
Siellä tosiaan menee vain ruokahalu.
Mutta siitä kun ajaa vielä parikymmentä kilometriä Kangasalan suuntaan, niin on Mobilian tietämillä.
Siellä lähtee myös nälkä ja onpa katseltavaakin.
Siellä minä olin tänään.

Elokuu 07, 2019, 11:52:47 ap
Vastaus #9661

Markku Juusela

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 3573
Moro

No kun olis se tullut mieleen,niitä hyviä ruokapaikkoja kun ei enään ole vai onko makuaisti tullut vaativammaksi.Siitä tulikin mieleen.   https://www.vmpk.fi/forum/index.php?topic=122307.new#new
« Viimeksi muokattu: Elokuu 07, 2019, 12:04:01 ip kirjoittanut Markku Juusela »
Yamaha TR1 -81/Green Mystery,CanAm Spyder RT -13,CRESCENT Elda E-Going

Elokuu 08, 2019, 20:05:24 ip
Vastaus #9662

Jaakko Latvanen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 3340
Muutaman "porraskytkimen" asensin kämppääni ettei tarvii sitten jalattomana tahi muuten heikkokuntoisena kompuroida valoja sammuttamassa pidemmän kaavan mukaan..juu,onhan niitä kaukosäätimellä olevia valokytkimiä..kokeiltu on..toimivatte tasan takuu ajan ja sen jälkeen kaput..

Miulla ollu sängyn taskussa jo usseemman vuoden sellanen kaukosäädin, millä saap etteiseen yhen kulkuvalon syttymään ja sammumaan.  Nyt se on männy sellaseks, että saap painella usseita kertoja, enneko tottelee... en oo vielä siihen kaukoon patteria vaihtanu, tokenisko sillä?

Mutta tään päivän turhuuteen.  Ens viikolla lähössä moottorpyöräreissuun, ja ei tuolla leikkiendurolla kaikkien 23:n hevosvoiman julmalla teholla oikeen viiti tuolla isoilla teillä ihmisten jaloissa mennä.  Ja kun reitti ois tarkotus mennä pieniä teitä, on risteyksiä ussein.  Paperikartalla aika työlästä suunnistaa, kun ei kovin pitkä legi kerralla muistissa pysy.  Jo vuosia sitten oon tehny reissujen reitit puhelimen naviin ja luuri stongaan ja menoksi.  Nimenomaan vuosia sitten tehny, eli pit opetella uuvestaan.

Pienen harjottelun jälkeen nyt taas tuntuu helpolta: isolla tietsikalla googlemaps auki, siihen hiirellä reitti, kaikki välipisteet statuksella "määränpää".  Ja kun saap reitin valmiiks, klikkaa kohasta "lähetä puhelimeen".  Sähköpostilla lähetin, sieltä löytyy, ja aukasee suoraan puhelimen googlemapsin opastuksen.  Jos nuo välipisteet vaan vettää hiirellä reittiin, ne ei pysy; luuri saap vaan lähtöpaikan ja lopullisen määränpään, ja oikasee isolle tielle heti.  Mutta kun välipisteet laittaa määränpää-statuksella, ne pyssyy.  Helppoo ko heinänteko...

Saa nähä tuntuuko vielä reissussa yhtä helpolta.  Vanhastaan muistasin, että se luuri lopettaa aina navigoinnin, kun tullaan välimääränpäähän, mutta sen saap jatkamaan yhellä napautuksella.

Luurille en oo saanu aikaseks virransyöttöä Kawaan.  Varavirtalähe tankkilaukkuun ja siitä syöttö luuriin, riittää päiväksi.  Jos ois löytäny sen varavirtalähteen... jossakin tallin kätköissä se on.  Vaan paljon löyty muuta tarpeellista tai ainakin mielenkiintosta sitä patteria ettiessä, ettei ihan hukkaan mennyt.  Huomenna löyvän sen varmasti sen varavirtalähteen.  Joko motonetistä (19,90/12000mAh) tai Powerista (9,90/5000mAh).

Ääniohjaus on hyvä kääntää pois, jos muistaa.  Muuten ihmisten ilmoilla luuri huutaa ohjeita, itellä tulpat ja myssy ja kypärä ja huono kuulo, ei tiijä mittään, vaan ympäristö kuulee...

jaakkovaakko
« Viimeksi muokattu: Elokuu 08, 2019, 20:07:45 ip kirjoittanut Jaakko Latvanen »

Elokuu 08, 2019, 20:38:21 ip
Vastaus #9663

tuomo jylha

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 3536
 • Moukka
Päivän vinkki Jaakolle. Itse ostin halvan käytetyn navigaattorin jonka jätin ihan vaan mp käyttöön. Auton navi, mutta toimiihan se mp:ssäkin. Tankkilaukussa pitää majaansa. Jatkuvaa virtaahan se toki tarvii. Maksoi kokonaista 20€, käytettynä. Niin vanhaa mallia että eihän se kelpaa edes varkaille missään huoltoasemien pihassa.

Elokuu 08, 2019, 21:14:47 ip
Vastaus #9664

Peter Rumjantzeff

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 126
Pieni lusikallinen livahti housuihin, kun lueskelin manuaalista kahden tasapainoakselin ajoitusohjeita kokoonpanoa varten.
Ketjun ensimmäinen maalattu linkki kohdistetaan etummaisen tasapainoakselin ajoitusmerkkien kanssa, ketjun yhdeksäs maalattu linkki kohdistuu kampiakselin ajoitusmerkkiin ja samalla ketjun kahdeskymmenesseitsemäs maalattu linkki kohdistuu takimmaisen tasapainoakselin ajoitusmerkkien kanssa, jolloin etummaisen tasapainoakselin painon pinta on suorassa lohkossa olevan kohdistusmerkin kanssa, samoin takimmaisen tasapainoakselin painon pinnan ollessa suorassa lohkon merkin kanssa.
Että noin. Eiköhän se siitä taas. Viisi eri kohdistusmerkkiä kohdalleen yhtaikaa :)
Muuten pitäis olla suht simppeli homma tuo vaihdelaatikon vaihto.
Ex: Honda ST70Dax, SL125S, CB125T, CB125TD, MTX125R, CB250RS, CB250N, CB400N, FT500, CB750K, VF750F, CB900B"O, VF1000F2, CBR1000F(3), CBR1100XX. Yamaha DT125MX, DT125R, RD125LC(2), RD250LC, RD350LC(2), XJ750SECA, XJ900. Kawasaki Z500, GPZ900R(2), GPZ1000RX.

Honda CBR1000F Dual Brake

Elokuu 08, 2019, 21:15:18 ip
Vastaus #9665

Jaakko Latvanen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 3340
Päivän vinkki Tuomolle;  yritäppäs tehä siihen halpaan naviin sellanen parinsaan kilometrin reitti, missä mennään pätkiä nelinumeroista, ei yhtään isompaa, ja osin kärriteitä, metsäautoteitä, mökkiteitä, ja ehkä jossain sellaista katkoviivakarvaa maastokartalta?

Kyllä se joillain naveilla onnistuu, vaan ainakin miun ossaamisella on vielä tuskasempaa ko luurilla.

jaakkovaakko

Elokuu 08, 2019, 23:05:06 ip
Vastaus #9666

Jouko Kuisma

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 2709
Päivän vinkki kaikille navigaattorin käyttäjille; paperikartta mukaan tankkilaukkuun.
Paperikartasta selviää aina missä mennään, vaikka navi sekoaisikin.
Pätee myös vesiliikkujille.

Elokuu 08, 2019, 23:35:46 ip
Vastaus #9667

Jaakko Latvanen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 3340
Keräilin pikkusen tallissa - sitä varavirtalähdettä ettiessä - sellasia kamoja kasaan, mitä oon ottamassa mukkaan, sitä myöten kun niitä vastaan tuli.  Mm. tiekartan laitoin; sammaa mieltä siitä, että hyvä olla matkassa.  Tosin jos tuolla kärriteillä vaikka navi lakkais näyttämästä, ni hätä tullee vasta sitte, jos on napoja myöten suossa eikä jaksa nostaa, tai bensa loppumassa.  Muuten kun ajaa yhteen suuntaan, tullee isompi tie vastaan, ja taas isompi, kunnes tullee joku sellanen missä on viittoja.  Ylimäärästä matkaa toki voip tulla paljonkin, ja tuon melko pientankkisen leikkienduron kanssa se bensapula on aika pian vastassa.

Miulla oli vuodesta 2004 vuoteen 2015 Yamaha 900 TDM; sillä pelasin ja tuolla Tuomon taktiikalla, eli autonavi sellasessa navipussissa.  Hyvä ratkasu kun teitä pitkin ajeli.  Tuli sekin navi yhestä laatikosta vastaan, kun etin varavirtalähettä... mutta ei siitä oo tuonne Kawan reiteille oikein apua.

Varsinaisiin navigaattoreihin verrattuna miusta luurissa on pari etua.  Kun meillä ei datasiirto erikseen maksa, voip ladata koko ajan karttaa netistä, ja ne on miun mielikuvan mukkaan ajantasalla paremmin kuin navin kartat, jotka pittää ite päivittää erikseen.  Ja sitte se yleisin tarve naville, eli etit osotetta missä et oo käyny, ni luuriin voip sannoo, ei tarvi naputella.  Miun kotona opittu karjalan murre höystettynä Anttolassa tarttuneella savon ripauksella ei oo mikkään pulma puhelimen naville; suorastaan hämmästyny oon että se kerta toisesa jälkee tulkitsee miun sanoman osotteen oikein.  On tuossa hyllyllä jottain Englannin ja Ruotsin autoreissua varten ostettu melko tuore autonavi, vaan melkein on kotosuomessa jääny vaille käyttöä.  Luuriin saap kyllä kotona ladatuks valmiiks suunnitellulle reitille kartat muistiin ja käyttää off-line tilassa, että vois sitä käyttää sillon sielläkin, missä datasiirto maksaa maltaita.  Paikannussignaalista ei taija missään erikseen velotusta olla?

Vesillä liikun kanootilla, mikä tarkottaa maksimissaan kymmenen kilometriä yhteen suuntaan, ja sitten takasin.  Jos ei vejä umpisumuun, kylän vesitorni tai linkkimasto näkkyy koko ajan... mutta oon välillä luurista kattonu karttaa ja rantoja, ja todennu, että jos luuri mykähtää, eikä siinä vaiheessa oo tietoa missä on, ni aika vaikee on rannoista ja kartasta yhteistä piirrettä löytää.  On vesillä syytä olla koko ajan koko lailla hyvin perillä siitä, missä on, näin oon ajatellu.  Kanootilla on vaan melko pieni se mahollinen alue verrattuna noppeekulkuseen moottorpaattiin.

jaakkovaakko

Elokuu 09, 2019, 06:53:38 ap
Vastaus #9668

Jouko Kuisma

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 2709
Lainaus
Varsinaisiin navigaattoreihin verrattuna miusta luurissa on pari etua.  Kun meillä ei datasiirto erikseen maksa, voip ladata koko ajan karttaa netistä, ja ne on miun mielikuvan mukkaan ajantasalla paremmin kuin navin kartat, jotka pittää ite päivittää erikseen.
Totta.
Nykyään noilla navigaattorifirmoilla ilmeisesti menee luurivalmistajien takia niin huonosti, että karttapäivitykset ei juuri tuo edes vuoden takaisiakaan ”uusia” teitä mukaan. Ainakin Garmin em mainittujen kokemuksieni mukaan näyttää jäävän kisasta (vanhinta en edes päivitä, kun siinä on kottaraispöntöt, mp:n navissa niitä ei edes saa karttojen mukana).  Tomtom yrittää ilmeisesti pysyä mukana, kun sen kuvausautoja näkyy Suomenkin teillä.

Elokuu 09, 2019, 11:28:04 ap
Vastaus #9669

tuomo jylha

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 3536
 • Moukka
Päivän vinkki Tuomolle;  yritäppäs tehä siihen halpaan naviin sellanen parinsaan kilometrin reitti, missä mennään pätkiä nelinumeroista, ei yhtään isompaa, ja osin kärriteitä, metsäautoteitä, mökkiteitä, ja ehkä jossain sellaista katkoviivakarvaa maastokartalta?

Kyllä se joillain naveilla onnistuu, vaan ainakin miun ossaamisella on vielä tuskasempaa ko luurilla.

jaakkovaakko
Enpä minä taida olla yhtään sinua viisaampi noissa dikittaaliasioissa? Kyllähän se onnistui jopa minulta laittaa niitä välietappeja siihen navigaattoriin. Oliskohan se tuommoinen rapiat 10 vuotta vanha Navigon? Sen akku ei pidä yhtään virtojaan, eli on pakko olla koko ajan latingissa. Paperikäppyräkin on yleensä vielä mukana.kompassia ja sekstanssia ei oo matkassa. Enkä tosin osaa käyttää edes sekstanssia.  Seksitanssikin on vähän niin ja näin, kun se ei ole saanut muuta aikaan kuin sateen.

Elokuu 09, 2019, 14:19:11 ip
Vastaus #9670

Jaakko Latvanen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 3340
Onnistuskos se Tuomolta etänä?  Meijän tontille ei oo tään kesän nimissä montaa tippaa vettä tullu, nekkii vähät mitä on Anttolan seudulle osunu, on meijät kiertäny!  Maanantakina lähen aamustapäivin kohti Tervoa, sieltä iltapäivällä Sonkajärven suuntaan.  Tiistaina tukikohtaan Nurmekseen.  Keskiviikko ja torstai Pielisen pohjospäätä kahta puolta, Lieksa ja Vuonoslahti sekä Koli ja Paalasmaa ääripäinä.  Perjantaina aamusta Nurmeksesta Riistaveen kautta Leppävirralle ja edelleen Jäppilään, ja illaks sieltä kottiin Anttolaan.

Jos noille kerrotuille linjoille järkkäät päivää - paria ennen miun siellä ajelua sen verran vettä, ettei hiekkatiet pölisis, ei kuitenkaan savilillingiks asti?  Ja koko sen välin minkä oon kottoo poissa, vois tonttia sellasella tasasella mutta ei kovin rajulla satteella kostuttaa, siellä on nyt metriä syvältä rutikuivaa.  Eli sellasella tahilla että ehtii maa imemään.

Kiitos jo etukätteen!

Jaakko
« Viimeksi muokattu: Elokuu 09, 2019, 14:22:23 ip kirjoittanut Jaakko Latvanen »

Elokuu 09, 2019, 15:14:27 ip
Vastaus #9671

tuomo jylha

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 3536
 • Moukka
Onnistuskos se Tuomolta etänä?  Meijän tontille ei oo tään kesän nimissä montaa tippaa vettä tullu, nekkii vähät mitä on Anttolan seudulle osunu, on meijät kiertäny!  Maanantakina lähen aamustapäivin kohti Tervoa, sieltä iltapäivällä Sonkajärven suuntaan.  Tiistaina tukikohtaan Nurmekseen.  Keskiviikko ja torstai Pielisen pohjospäätä kahta puolta, Lieksa ja Vuonoslahti sekä Koli ja Paalasmaa ääripäinä.  Perjantaina aamusta Nurmeksesta Riistaveen kautta Leppävirralle ja edelleen Jäppilään, ja illaks sieltä kottiin Anttolaan.

Jos noille kerrotuille linjoille järkkäät päivää - paria ennen miun siellä ajelua sen verran vettä, ettei hiekkatiet pölisis, ei kuitenkaan savilillingiks asti?  Ja koko sen välin minkä oon kottoo poissa, vois tonttia sellasella tasasella mutta ei kovin rajulla satteella kostuttaa, siellä on nyt metriä syvältä rutikuivaa.  Eli sellasella tahilla että ehtii maa imemään.

Kiitos jo etukätteen!

Jaakko
Pitää koittaa. Oon kohta menossa mökille ja otan muutaman tanssijuoman. Mutta ethän tykkää kyttyrää jos sen jälkeen sataa koko syksyn? En oo tanssinut enää pariin kymmeneen vuoteen kun viimeksi tanssin niin mansikat mätäni peltoon.

Elokuu 09, 2019, 17:28:01 ip
Vastaus #9672

Markku Juusela

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 3573
Moro

Ota tanssijuomat mutta ainakin yritä olla tanssimatta kun pitäisi myös vajaan viikon reissu tehdä tässä loppukesästä 8) ja olis mukavampaa ilman vesisajetta.
Yamaha TR1 -81/Green Mystery,CanAm Spyder RT -13,CRESCENT Elda E-Going

Elokuu 10, 2019, 13:39:15 ip
Vastaus #9673

Taito Nuutinen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 723
 • Triumph T100ss,Nimbus 19??
Noh..tänään het aamusta lähti meneen päin p:tä..Hain motonetistä uuden satula fillariin(lue polkupyörä) kun tuo vanha "kilpamallinen" satula ei vaan enään istunut imagoon..Nyt aurinko taas paistaa risukasaan tuolla takapihalla.. ::) ::) ::)

Elokuu 10, 2019, 18:44:49 ip
Vastaus #9674

Eero Nikkanen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 3484
 Mielenkiinnolla odotellaan Jaakon matkakertomusta kuvineen.

 Mulla se on menny mitsin ympärillä häärätessä. Uamusella vaihdoin laatikon öljyt ja pikimustaa kittiä sieltä tuli kupillinen.  :(

 Treenasin ilman kypärää huomista riali koitosta varten ja nyt on kunto kohillaan.  Vartti pyörittelyä ja siinä se.

 Mitsi nyykähti tienvarteen. Kolmannen kerran.  :-\  Se tekee sen kun ajaa hetken vähän kovempaa. Bensa loppuu.
 Nyt uitin korkin hapossa ja puhaltelin letkun tankkiin päin. Kaikki on auki. Tankin sisällä on ruostetta ja kai se irtoaa ja tukkii paikat.
 Nostin vielä neulaa, että heräis alhaalta paremmin, mutta ei auta. Tyhjäkäyntisuutin lie putsattava.
 Kestää kyllä ajaa, kun ajelee maltilla ja pintakaasuilla, mutta kun sillä muutenkin on jaloissa, ni ei kestä itsetunto.  ???

 Vua eepä mittää.   Hiace on pakattu TY Jammulla, työkaluilla ja muulla hilbetöörillä.

 Jos classic-triali kiinnostaa noin turistin vinkkelistä, niin eikun Nuuksioon Siikajärvelle huomenna katsomaan.

 Saunatikkaakin nakkelin. Kesän enkat on 44, 182 ja 804. Ymmärtää ken tietää. Tänään en noita lukuja hätyytellyt.

 Jaa niin ja teinpähän riisipuuron uunissa, jos siinä nyt sen kummempaa tekemistä oli.  1,5 h 175Co ja puolisen tuntia vetäytymistä.
 Punertavan sävyn saa ja on hyvää. Kanelia päälle, voinokkare keskelle ja reunoille kylmää mustikkasoppaa.  Perusmuonat kunniaan ! nam.