Kirjoittaja Aihe: Mitä tuli tänään touhuttua  (Luettu 2536735 kertaa)

Elokuu 10, 2019, 22:18:05 ip
Vastaus #9675

Jaakko Latvanen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 3340
Eeron riispuuroresepti kuulostaa hyvältä!  Talvisyännä joskus olohuoneen takassa ens polteltu vähän reilumman jälkeen tulta, ja sitte puuro yöks sinne tekkeytymmään.  Takassa ei siis oo varsinaista leivinuunia, eli sellasta missä on tuli siinä yläluukussa, ja sitten kolataan hiilet veke ja paistokkaat sinne, vaan ainoastaan sellanen savuton yläluukku, mutta siihenkin saap jonniin verran yli 100 astetta lämpöä nousemaan, sillon tarvii vaan vielä enemmän aikaa, eli yön yli.

Kerroin tuosta varavirtalähteestä, millä oon puhelinta navina kawan sarvessa pyörittäny ja mitä en löytäny autotallista mistään.  Kävin ostamassa uuden.  Motonetistä hain sen 12000 mAh version, pitäs ötyä päiväks riittää, 20 euroa makso.

Ja valokuvia on tarkotus ottaa reissusta.  Miulla on kaks järkkärirunkoa, lillerikennosia molemmat.  Olympuksen EM1, sellanen enemmän oikeen kameran olonen, ja saman valmistajan EPL6, taskujärkkäri, mikä on yleensä ollu turistiräpsyreissuissa pienen kokonsa ja painonsa takia.  No nyt on ens viikon säät hakusessa, ja vaan tuo isompi on sään kestävä.  Siinä ollu uuvesta saakka kiinni sellanen akkukahva, mikä tuplaa akkukapasiteetin, ja samalla antaa tukevamman kuvausotteen, ja on siinä toiset namiskatkin pysty eli potrettiasentokuvausta varten.  Nyt ajattelin, että otan tuon isomman reissuun, mutta jätän sen akkukahvan kottiin, niin se runko mahtuu tankkilaukkuun ja pieneen olkalaukkuun mahollisia kyläkävelyjä varten.  Siinä oli uutena sellaset kumitulpat suojaamassa liitäntöjä sekä akkukahvassa että kameran rungossa, jos käyttää ilman akkukahvaa.  No arvatkaapas löysinkö niitä kumitulppia mistään?  En löytäny, mutta niitä tulppia oman komeron kameratarvikehyllyiltä ettiessä löysin sen kadoksissa olleen varavirtalähteen...

Tän päivän ohjelmassa oli noin 5 kilometriä melontaa kaksikolla tuonne Harvion selän saarien kiertoon, ja saman verran takasin.  Vähän oli kotimatkalla sivutuulta, mikä teetti sikäli työtä, että pinnassa kahen hengen kuormallakin kelluva puhallettava kajakki ei oikein pysy kurssissa.  Siinä on sellanen pien peräevä, mutta keulan pito ei riitä oikein millään, tuuli painaa sen myötäseen, vaikka melloo vaan toiselta puolelta.  Oon suunnitellu siihen toista evää keulaan, se pitäs tehä niin, että sen saap penkissä istuen jollain narulla vetästyy ylös rantautuessa.  Ja pitäs kestää kiville karauttaminen niin, että irtoaa jostain eikä pysäytä paattia ko seinään tai säre jottain.  Vesi on Saimaassa allaalla, oltiin muutaman kerran peräevä kivellä ja vähän kiikissä, mutta ei tarvinu kahlaamaan mennä, irtos eri suuntaan nytkyttelemällä.  Yks tuollanen kivirypäs oli paikassa, mistä ainakin 300 metriä lähimpään rantaan, mutta sen korkeemmat kivet on nyt reilusti näkyvissä.

Mitehän tuollanen kajakki käyttäytyis, jos siinä ois pien evä sekä keulassa että perässä antamassa sivupitoa tuulessa?  Peräsin vois olla ohjattava, ja molemmat naruilla ylösvejettäviä rantautumista tai kaislikoiden läpäisemistä varten, tuossa peräevässäkin ollu joskus melkonen nivaska kaislan raatoja.  Ne kyllä saap yleensä melalla tai eestaas muutaman kerran meloen tippumaan pois jarruttamasta menoa.  Ja sitten pitäs vielä olla joku, joka ne evät ihan oikeesti tekis...

Tällästä melan vilauttelua tännään.

jv

PS. Tuota Eeron keskimmäistä lukua en ymmärtäny, tai sen suhdetta jompaan kumpaan laitimmaiseen?
« Viimeksi muokattu: Elokuu 10, 2019, 22:26:20 ip kirjoittanut Jaakko Latvanen »

Elokuu 11, 2019, 11:19:42 ap
Vastaus #9676

Peter Rumjantzeff

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 126
Eilen 700km ärässällä. Kävin kylässä yhden RS-harrastajan luona pohjanmaalla. Nyt se olis sitten kone irti sitä vaihdelaatikon vaihtoa varten, kunhan saa oikean moodin päälle.
Vielä kun ne Brandtin osat tulee, niin pyörä on osiltaan 100,0% alkuperäinen.
« Viimeksi muokattu: Elokuu 11, 2019, 11:40:26 ap kirjoittanut Peter Rumjantzeff »
Ex: Honda ST70Dax, SL125S, CB125T, CB125TD, MTX125R, CB250RS, CB250N, CB400N, FT500, CB750K, VF750F, CB900B"O, VF1000F2, CBR1000F(3), CBR1100XX. Yamaha DT125MX, DT125R, RD125LC(2), RD250LC, RD350LC(2), XJ750SECA, XJ900. Kawasaki Z500, GPZ900R(2), GPZ1000RX.

Honda CBR1000F Dual Brake

Elokuu 11, 2019, 16:02:16 ip
Vastaus #9677

Eero Nikkanen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 3484
 Mikä on tässä tapauksessa -RS- ?

 Tikka-urheilussa ( ;D ) heitetään 5 tikkaa (44), 5x 5 tikkaa (182), tai 5 x viiden tikan sarjoja (804), joista nuo, ei niinkään kummoiset tulokset tulevat. edit 14.8. 5x5 x5 sarja parani lukemaan  833  :)   Vaikuttaa siltä, että olen ainoa VMPK;lainen, joka nakkelee tikkoja.
 Oon aatellu sen kohdallani niin, että sekin on parempi kuin maata sohvalla, tai nakutella tieteiskoneistoa, noin terveytellisistä syistä..

 Huijaaminen ei kannata, koska siinä huijaa vain itseään. Eli jos aloitat sarjan huonosti, niin päätä aloittaa sarjan uudelleen. Ei niin.
   …

 Vedet on alhaalla muuallakin kuin Saimaassa, -lla ? Suontee on n. 40cm alle normaalin ja se on paljon. Peruutin evarin kiville, muttei onneksi mitään särkynyt.

 Vaan aamulla oli meikäläiselle aikainen herätys, kun kello soi 7.2o.
 Aamutoimet ja loppujen kamojen pakkaus autoon, jonka nokka kohti mystistä ja kaukaista Nuuksion kansallispuistoa. 49,2 km.
 Siikajärvi ja Matin maat, joille saatiin lupa pikku porukalla, 18 kuskia, ajella classic pyörillä.
 Mukavat 10 jaksoa oli ryhmä x värkännyt, kiitokset heille, ja kieppi ajeltiin kahteen kertaan. Ajamista vajaat 4h ja koville taas otti.
 Vettä satoi hetkittäin oikeinkin reippaasti, mutta lämmintä sellaista, joten noupa hätä.  Kortit oli muussia.
 Kirkonmies Mitro Repo kävi ennen lähtöä tervehdyskäynnillä ja kaiketi mielessään siunasi porukan, kun havereita ei tapahtunut.
 Ehkä paatuneimmille jokunen lisäpiste, enkä nyt pääse oikein tuloksilla elvistelemään…  :(
 Hyvä tapa jalkautua kansan pariin uskonmiehellä. Mukava mies. Nostan hattua.
 Eipä hän nyt vartavasten tullut classiccia seuraamaan, mutta kun mökkiläinen on lähijärvellä, niin mikä ettei.
 Lupasin viime vuonna pyörän käyttöönsä jos siltä alkaa tuntumaan, mutta ilmeisemmin ei ole alkanut.

 Nyt ramasee mukavasti ja sormissa kävi kivulias kramppi, mutta uskottelin emännälle, että wiskipaukku auttaa ja kuten näkyy, näppikselle pääsen.  :)

 Menen varmuuden vuoksi ottamaan vielä toisen (muutaman, korkeintaan 6) että tilanne laukeaa.

 Tuomon sadetanssi näköjään toimii, joten jos Jaakko huomenna lähtee reissuun, niin olisiko jonkinlainen vastatanssi nyt paikoillaan ?

 ps. ei oikolukua, joten vihneet sisältyy hintaann. 
« Viimeksi muokattu: Elokuu 14, 2019, 12:28:47 ip kirjoittanut Eero Nikkanen »

Elokuu 11, 2019, 18:09:08 ip
Vastaus #9678

Jaakko Latvanen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 3340
Sormirampit riialista tuttuja, vaikka ei miulla oikeen pahoja ollu.  Muutaman kerran on ollu sellanen, että ei saanu kättä pois tangosta ko kaverin avulla; sormet olevinnaan rentoina, mutta todellisuudessa puristaa tankoa ettei irtoa, se on outo ilmiö.

Juu, ysiltä aamulla on tarkotus kurvata tien päälle.  Sato eli paisto.  Kaks vuotta sitte viimeeks käytössä olleet Wolfmanin pienet satulalaukut, sellanen matkatötterö, tankkilaukku sekä Rotopaxin jenkkigallonan varatankki jo pyörässä kiinni.  Ja sellanen puhallettava tyyny persauksien alle, kapea ja kova on kawan penkki matka-ajoon.  Aika pohtiminen taas, että mitenkä ne hihnat meni... paitsi tuo Rotopax, se on helppo.  Sitä täyttäissä hulahti bensaa käsille, saakutarallaa.  Ja maahan.   Mutta reitit on valmiina puhelimessa, varavirtalähe ladattuna, visiiri putsattuna, ketjut rasvattuna, rengaspaineet katottuna, ei kun matkaan!

Olikos se Repo just se, mistä sanottiin että oli ennen menevä pappi... ja onks se nyt taas sitä?

Laskin siun tuloksista keskiarvot:  8,8 yhen sarjan, 7,3 viijen sarjan ja vähän alle 5,5 tuo 5 x 5 sarjan keskiarvo.  Ko laskin konneella; eilen ko laskin päissäin, sain tuon viimisen keskiarvon paremmaks ko keskimmäisen, sillä ihmettelin.  Ihan kohtuu tulokset, ei osu miulla varmaan noihinkaan lukuihin.  En oo kyllä vuoskausiin tikkoja nakellu.

jv
« Viimeksi muokattu: Elokuu 11, 2019, 18:11:19 ip kirjoittanut Jaakko Latvanen »

Elokuu 11, 2019, 20:04:46 ip
Vastaus #9679

Eero Nikkanen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 3484
Mikä on tässä tapauksessa -RS- ?

Missä tapauksessa?

Onko se yleinenkin mallinimi?

 BMW, Kawa, mutta lähemmin mietittynä sinun kohdallasi Honda.         

 Jaakon laskimessa on joku bitti poikittain.  804:125 = ?    ;)
 Saa siihen hetken nakella että noihinkin pääsee...

 Jaa kukako on Mitro Repo ?   Hän.

Elokuu 11, 2019, 20:34:35 ip
Vastaus #9680

Taito Nuutinen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 723
 • Triumph T100ss,Nimbus 19??
Tikka-urheilussa ( ;D ) heitetään 5 tikkaa (44), 5x 5 tikkaa (182), tai 5 x viiden tikan sarjoja (804), joista nuo, ei niinkään kummoiset tulokset tulevat.
Kyllä se Eero taas melkoisen "pähkinän" sai aikasesk..5x 5 tikkaa(182), tai 5 x viiden tikan sarjoja..en keksi mitään muuta kuin tuossa jälkimmäisessä heitetään kaikki tikat samassa läjässä..tää vaatii nyt heti konjakkipaukut...

Elokuu 11, 2019, 21:09:27 ip
Vastaus #9681

Eero Nikkanen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 3484
 Minulla kun on tämä ymmärretyksi tulemisen kynnys hieman korkea, niin näin käy.
 Toisaalta kontroloin tiukasti kirjoituksiani ja niiden lukemiseksi tulemisen toteutumista, joka nyt näyttää hyvältä.
 Yksi ainakin on lukenut.  :)

 Noh. Se 804 tulos syntyy niin, että heitetään ensin 5 tikkaa erillään viiteen kertaan, jonka jälkeen sarja heitetään vielä viiteen kertaan, siis 125 tikkaa. Erillään.

 Saatiin nyt kuitenkin molemmat hyvä syy ottaa konjaakki / wiski tmv. kupponen.  Voi muutkin ottaa, vaikkei asia kiinnostaisikaan.  8)

 Tuli sieltä Siikajärveltä jo tuloksetkin, kiitos Jahikselle, enkä ollut ihan heittopussina siellä, mutta toisaalta noi osaavat jäpikät ajaa todella mallikkaasti.
 Oli siis eka reissu B-luokan jaksoilla meitsille. Ei ne nyt vaikeita ole, mutta mutkat on tiukempia ja kivikkoisempia. Etenkin oikealle kääntyvät.  :-\

Elokuu 11, 2019, 23:03:45 ip
Vastaus #9682

Jaakko Latvanen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 3340
Ei ollu pitti poikittain; silmä oli.  Tahe sormi.  Paperille olin merkannu ihan oikeen luvun, keskiarvo on 6,432 tarkasti.  Vaan kun silmällä katoin, ja sormella konneelle kirjotin, oli ensimmäine numero muuttunu yhtä liian pieneks.  Pahottelen virhettä, otan täyden poliittisen vastuun, ja siirryn noin viikoks muualle häppeemään.  Siis 6 ja puol, mikä on hyvä tulos pitkään sarja-sarjaan.

Vaan nyt on kameli kuormattu, aamulla vetimet niskaan ja matkaan.  Muutaman kerran pit mallata, että sai kaik sopimaan, ja että välietapin yöpaikassa tarvittavat kamat ois yhessä säkissä.  Kerraston ja villapaijan varasin aamuksi päälle laitettavaks, eikä ne oikee muualle taija mahtua.  Eli vaikka ois matkalla miten helle, on piettävä päällä.  Ja tankkilaukun joutuu tankatessa irrottammaan, korkki on piilossa. Yamahan aikana ko oli kolme isoa kovaa laukkua, kaikissa sisäkassit, kaikki sai lukkoon ja napsauttamalla paikalleen ja yhellä avaimella auki tai pois kokonaan, oli se helpompaa.  Tankkilaukkukii oli, vaan kun oli peltitankki, ei sitä tarvinu sitoa, oli magneetilla paikallaan.

Toisaalta, jos helppoutta hakkee, vois lähtee autolla.  Tai vielä helpompaa ois, jos ei lähtis ollenkaan...

jaakkovaakko matkakuumeessa

Elokuu 12, 2019, 11:52:25 ap
Vastaus #9683

Peter Rumjantzeff

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 126
Mikä on tässä tapauksessa -RS- ?

Missä tapauksessa?

Onko se yleinenkin mallinimi?

 BMW, Kawa, mutta lähemmin mietittynä sinun kohdallasi Honda.

Joo. Joku Road Sport se kai on. Ei ihan niin hieno kuin Racing Developed Liquid Cooled.
Ex: Honda ST70Dax, SL125S, CB125T, CB125TD, MTX125R, CB250RS, CB250N, CB400N, FT500, CB750K, VF750F, CB900B"O, VF1000F2, CBR1000F(3), CBR1100XX. Yamaha DT125MX, DT125R, RD125LC(2), RD250LC, RD350LC(2), XJ750SECA, XJ900. Kawasaki Z500, GPZ900R(2), GPZ1000RX.

Honda CBR1000F Dual Brake

Elokuu 12, 2019, 20:24:28 ip
Vastaus #9684

Eero Nikkanen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 3484
 Ajoin mitsillä pitkän lenkin, kaasarin putsaamisen ja hienoisen bensapinnan noston jälkeen tuntui toimivan suht. ok.
 Vielä kun sais pykämää isomman tyhjäkäyntisuuttimen, niin heräis paremmin alhaalta.
 Täytynee huomenissa vielä koittaa neulan nostamista, josko se...

 Njaa…  uusi haaste odottaa.  ::)    Ois jopa varaa valita.

 Paransin kesän tikka enkkaa.  Nyt se on 46. 2x10, 2x9 ja 1x8.    :)    Sopii koittaa.

Elokuu 13, 2019, 16:35:22 ip
Vastaus #9685

Mika T Kyllönen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 479
Käytiin Kiutaköngästä katselemassa, kun seudulla ollaan. Tie Käylästä perille on remontissa ja semmoisella rompoolilla ettei pysty autolla ajamaan kuin max 40 kmh. Kuun lopulla kuulema pitäis olla asvaltilla jo. Sattui siellä patikkareitillä joku idiootti ryssäporukka nuoria, yhdellä hyväkkäällä repussa pauhasi bluutuutti kaiutin jotain slaaviräppiä. Oli vähällä etten maininnut aiheesta. ... melko ajattelematonta ja kuvaa kyllä kansaa hyvin.

Elokuu 13, 2019, 20:29:04 ip
Vastaus #9686

Juha Ojanperä

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 288
istutin rouvan kanssa kaksi omenapuuta ja kuusi marjapuskaa (laatuaikaa...?).

Tulihan kuuma, kun moreenimaahan kaivoin ja kananpaska haisee kauhialta.
 Nyt sitten orotellaan tikkelpäriä ja omenia.

jussi

Elokuu 14, 2019, 12:36:18 ip
Vastaus #9687

Eero Nikkanen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 3484
istutin rouvan kanssa kaksi omenapuuta ja kuusi marjapuskaa (laatuaikaa...?).

jussi

 Juha arvostaa Luterilaisia opetuksia ja hyvä niin.

 ”Joka ei viiniä, laulua ja naisia rakasta, on koko ikänsä typerys”
 "Jos huomenna tulee maailmanloppu, tänään istutan omenapuun"

 Näinhän se taitaa olla....

Elokuu 14, 2019, 20:16:35 ip
Vastaus #9688

Taito Nuutinen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 723
 • Triumph T100ss,Nimbus 19??
10 litraa Saskatoonin marjoja poimin puskista,meidän perheen marjanpoimija kun olen..ai niin halkaisin yhden kiven pihamaalla..siinähän se tää päivä..

Elokuu 14, 2019, 20:21:54 ip
Vastaus #9689

Markku Juusela

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 3573
Moro

Kävin kaverin kaa ostamassa mulle uuven kypärän ja ehtoopuhteeks irroitin vanhasta ja asensin uuteen kypäräpuhelimen.
Yamaha TR1 -81/Green Mystery,CanAm Spyder RT -13,CRESCENT Elda E-Going