Kirjoittaja Aihe: Mitä tuli tänään touhuttua  (Luettu 2900140 kertaa)

Elokuu 23, 2019, 17:51:21 ip
Vastaus #9705

Eero Nikkanen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 3826
 • Viraton, varaton, vastuuton, mutta velaton.
 
Tosin silloin hakiessa piti tietää avovaimon kengän kokokin...ja elopaino :laugh: :laugh:
Läpyskä siis lompakossa..kaikki ok..

 Pienenä ainakin mulle on opetettu, ettei valehdella saa. Toisaalta on tutkittu, että sopivasti valehteleva ihminen on mieleltään terve. Siis terve.  :)
 Mietin vaan tykönäni, että minkälaisen henkisen taistelun tatu on sisällään käynyt, ilmoittaessaan läpyskään painettavaa avokin elopainoa.
 Itse olen sitä mieltä, että vuhnikas nainen on rintava, reitevä ja sopivasti persevä ja painaa vähintään 70 kg.   Oma vaimo sopii tähän lokeroon.
 Ällös huoli Taito, ehkä oli viisasta ilmoittaa avokin paino hieman alakanttiin. Naisia kun on erilaisia.        .. vai ymmärsinkö jotenkin väärin ?... 8)

 Vaan tehty on. Kotiuduin saaresta ja poikkesin heinolan crossiradalla vakoilemassa EM-enduron esivalmisteluja.
 Eipä siellä ihmeitä ollut, mutta lähimetsikössä merkattua reittiä ja varoituslappuja, että kohta ajetaan ja kovaa ja luvat on kunnossa. Sinne.  :)

 Jumpattiin kotitallissa kiinni liimautuneen trialin takarenkaan kanssa. Heti uutuuttaan puhkes.  :P
 Ei saatu kotikonstein rikkomatta, joten kervokselan rengasliikkeeseen irroituskoneeseen, eikä ilman kikkailua irronnut sielläkään.
 Harvoin tapahtuu meidän tallissa, että joku tällainen "kotitehtävä" jää tekemättä, mutta nyt annettiin periks. Tarra pyörään oli maksu, eli eka sponssi.
 Nyt on hiace pakattu ja aamulla pitäs ennen kukkoa olla jo turkkusen motarilla, kohti tarunhohtoista Sorsan valtionkuvaputkitehdaskaupunkia Saloa.

 Tulikin mieleen Sakari Kuosmasen kertomus, jossa hän päivän jälkeen kysyi pojalta; kuinka hiihtokilpailut olivat koulussa menneet.
 Poika nyreänä tokas, että kaheksas olin. Isä siihen, että eihän teidän luokalla ole kuin 5 poikaa, johon poika vielä tiukemmin; niin mutta ku ei kule, ni ei kule !
 
Mitäpäs tuohon lisäämään. Huomennahan tuon näkee...

Elokuu 23, 2019, 19:55:18 ip
Vastaus #9706

Jaakko Latvanen

 • Vieras
Miulla oli riialin harrastusaikaan tuohon hommaan sellanen konsti.  Tallissa oli sellanen kotipuutöihin, siis ei halkotöihin, ostettu Workmate, tiijäthän?  Sen välliin ko laitto takapyörän, sopivasti kallelleen, että toinen leuka eli lauta nojas vanteeseen, ja toinen renkaaseen just liki vannetta, ja kiristi leukoja toisiaan vasten niistä kahen puolen olevista ruuveista, ni jo vain putos rengas uraan!  Ja se Workmate on vieläkii tuolla puuvajassa, vieläkin toimintakunnossa.  Joskus kyllä suunnittelin sellasta vipuvarteen perustuvvaa vehjestä, missä riittävän pitkällä varrella painais sellasta mahollisesti puusta tehtyä kynttä renkaan olkaan, ja vanne ois maassa ja siihen taas puusta tehty vastinkappale, mihin nojais riittävän pitkälti.  Muistelisin, että tein oikein piirustukset, vaan tekemättä jäi se vehjes, kun toimi tuo Workmate-kikka riittävästi.  Piirustuksetkii on kadonneet ajan saatossa.

Siihen aikaan ostin talvella yhen uuven takarenkaan, minkä laitoin ennen kilpailuja takapyörään, ja otin kisan jälkeen pois ja laitoin edellisvuoden kisarenkaan, mikä oli nyt harjotuskumi, vanteelle.  Parraana kesänä ajoin 8 kisaa, eli 16 kertaa (tai 15, jos se kisarengas jäi harjotusrenkaaks viimisen kisan jälkeen) rengasjumppa, kaikissa kisoissa uuden veroinen takakumi, ja kustannukset yhen kimppakaupassa ostetun renkaan hinta... nuukuus teettää.  Samalla rengas tietysti vuorovaihoin toiseen ja toiseen suuntaan vanteelle, eli kulu tasasesti eikä vinopäille.  Tietysti jos tarroille riittää paikkoja, onnistuu se tuolla teijänkii konstilla.

Ja sitten ne, jotka on vaihtanu maastomotukoihin renkaita, ja ihmettellee että mitä vaikeeta siinä on.  Ni saatte ottaa kantaa ja jopa neuvoa, jos ootte oikeesti vaihtanu trialipyörän sisärenkaattomia takarenkaita, muilla kokemuksilla ei kannata nolata itteesä tässä keskustelussa.

Vielä lissään, että voip tietysti Tarres olla laittanu oikeesti jottain liukastetta tehtaalla, mikä on kuletuksen aikana muuttunu liimaks.  Kaks Kassuu ehin ostaa uutena, niissä en muista ensimmäisessä renkaan pois ottamisessa olleen erityistä ongelmaa?  Toki tuossa miun mallissa se syksyä kohti koko ajan helpottu se renkaan laitto, mutta kertaakaan ei ilmat karannu omia aikojaan eikä rengas lähteny missään kivien välissä vanteelta miun ajoissa, vaikka oli niin monta kertaa laitettu vanteelle ja otettu pois; siis sille samalle renkaalle tuli toisena kesänä sama homma, nyt harjotusrenkaana.  Kaheksan kisaa kesässä tais kyllä olla enkka.

jaakkovaakko
« Viimeksi muokattu: Elokuu 23, 2019, 20:13:11 ip kirjoittanut Jaakko Latvanen »

Elokuu 24, 2019, 07:44:59 ap
Vastaus #9707

Peter Rumjantzeff

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 237
Jännä detalji, että vuosimallin 1984 RS-Hondassa (siis siinä sähköstarttiversiossa) on aivan erilaiset vaihteiston siirtäjähaarukat, kuin aiemmissa. Ne käyvät kyllä päikseen, mutta ovat aivan eri näköiset. 1984-mallin haarukoista on poistettu noin 50% metallista pois. Vanhemmallin mallin haarukat ovat sellaiset jöötit joissa on suuri vastapaino. 1984-mallin haarukoissa ei ole ollenkaan vastapainoa. Pakoventtiilien säätö ei ei mene näissä ihan niin kuin Strömsössä. Itse säädin ensin normaalin tapaan, ja meni seinille, kova naputus. Säätö on silloin oikein, kun välys on nolla lepotilassa.
Lainaus
Screw the adjuster screws in so that they almost touch the valve stem (with rocker still touching the cams)
 Slip a feeler gauge between the valve stem and the adjuster screw until you can just feel resistance between the feeler and valve stem.
 Once the gap is set between the valve stem and adjuster screw you can release the rocker. The rocker will now spring back and the valve stem and adjuster screw will now touch.
 The gap you set is still there, but it has moved to be the gap between the rocker and the cam. This is correct for setting the clearance.

« Viimeksi muokattu: Elokuu 24, 2019, 07:52:30 ap kirjoittanut Peter Rumjantzeff »
Ex: Honda ST70Dax, SL125S, CB125T, CB125TD, MTX125R, CB250RS, CB250N, CB400N, FT500, CB750K, VF750F, CB900B"O, VF1000F2, CBR1000F(4), CBR1100XX. Yamaha DT125MX, DT125R, RD125LC(2), RD250LC, RD350LC(2), XJ750SECA, XJ900. Kawasaki Z500, GPZ900R(2), GPZ1000RX.

Honda CBR1000F SC24 1990

Elokuu 24, 2019, 16:57:25 ip
Vastaus #9708

Jaakko Latvanen

 • Vieras
Käytiin äsken ulkoilemassa.  Viikon päästä ois tarkotus majottua Saanan juureen, ja hurja haave ois käyvä siellä päällä.  Sillä oon alottanu reenata jo nyt.  Rouvan tavallisseen kävelylenkkiin (7km) lisättiin miun toiveesta sellanen parin kilometrin sivulenkki, ryteikköistä polkua melkomoisen kalliokumpareen yli, mistä oon joku vuos sitte ajanu moottoripyörällä.  No se oli muuten hyvä, mutta siellä kauimmassa pisteessä hyökkäs helvetinmoinen hirvikärpäsparvi kimppuun.  Miun takin selässä enimmillään kymmenen yhtäaikaa!  Kun päästiin sieltä puskista pois, oli kohta lenkin varressa Metästysseuran Erämaja, ja sen eessä laavu; oli pakko istahtaa siihen ja riisua yläroppa paljaaks, puistella kamppeet ja kaivella löytyneet pedot pois.  Muija vielä kotona löys päästään yhen.  Ne on yksiä s-tanoita, en paremmin sano... ei oo puskapoluille asiaa enneko ensimmäisten yöpakkasten jälkeen.

- noitusis jaakkovaakko -

Elokuu 24, 2019, 20:48:26 ip
Vastaus #9709

Petri Behm

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 5361
Puhistin savukaasuimurin piipun päältä.
Kun kerta olin korkealle kiivennyt, eli huopakatolle, niin siellähän oli sammalta.

Aiemmin olen ostanut paikallisesta sitä sammalleen poistoainetta.
Pentele, kun se on kallista ja riittämätöntä.
Niin mitä huopakatolla olevalle sammaleelle voi tarjota, siis halvempaa kuin kaupan tavara?
Mä jäin Teboilin bensamittariin kielestäni kii, kun nuolaisin liian aikaisin.

Elokuu 24, 2019, 21:49:42 ip
Vastaus #9710

Ossi Viita-aho

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 2477
 • Kukkahattusetä
Perimätiedon mukaan tuhkaa liotetaan vedessä muutama päivä ja kipataan katolle, niin sammal lähtee. En ole itse koittanut.
Kahden pytyn loukussa.

Elokuu 24, 2019, 22:11:25 ip
Vastaus #9711

Viljo Lahma

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 704
 • Allegro con moto
Pihan kivetysten rakosiin tulleen sammaleen sain tehokkaasti poistettua ensin enimmät harjaten, sitten kastelemalla pesusoodaliuoksella kastelukannulla pari kertaa ja sitten pesin painepesurilla. Sooda on ekologinen aine  ja eipä siinä ole pariin vuoteen näkynyt sammalta.
Tämän päivän touhuista sen verran, että tein komposiittiputkesta rännien puhdistuslaitteen, jolla sain jotenkin huuhdottua kouruun kerääntyneet roskat. Syöksytorvesta kun ei tullut enää vettä kuin pikkuhiljaa. Homman teki vaikeaksi se, että piti ylettyä talon kaksikerroksisen puolen kouruun.
"Pidämme kaikki moottoripyöristä jossain määrin"
Bob Dylan: No Direction Home

Elokuu 24, 2019, 22:22:47 ip
Vastaus #9712

tuomo jylha

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 3944
 • Moukka
Minä kuulin ympäristö ystävällisen keinon ruohojen ja sammaleen poistoon pihalaatoituksen välistä. Kiehuvaa vettä niihin saumoihin. Kasvillisuus kuolee ja irtoaa helposti. En ole itse kokeillut, mutta kuulin tämän keinon oikein alan ammattilaiselta.

Huopakaton sammaleista. On testattu jos jonkinlaista ammatti- ja harrasteaineita, ja lopputulos just sama. Sammaleet on ja pysyy, ja ainoa kunnon keino on se mekaaninen poisto.

Elokuu 24, 2019, 22:47:44 ip
Vastaus #9713

Petri Behm

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 5361
Perimätiedon mukaan tuhkaa liotetaan vedessä muutama päivä ja kipataan katolle, niin sammal lähtee. En ole itse koittanut.

No nyt sattu kohalle, kun on puuta poltetaan reilu 20 kuutiomottimetriä vuodessa, niin sitä tuhkaa on kertunut kahteen tynnyriin ihan riittävästi...
Mä jäin Teboilin bensamittariin kielestäni kii, kun nuolaisin liian aikaisin.

Elokuu 24, 2019, 22:50:15 ip
Vastaus #9714

Petri Behm

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 5361
Mie tänään potkin, harjasin ja lastalla hankasin pahimmat pintasammaleet pois, mutta kun tekisi mieli poistaa ne sieltä huopakatolta ihan kokonaat...hetkeksi.
Toki ymmärrän sen, että ne on siellä kohta taas, mutta että ne sammaleet olisi kokonaan pois edes hetken pienen.
Mä jäin Teboilin bensamittariin kielestäni kii, kun nuolaisin liian aikaisin.

Elokuu 24, 2019, 22:56:03 ip
Vastaus #9715

Viljo Lahma

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 704
 • Allegro con moto
Mikset kokeilisi soodakäsittelyä? Ei oo kallista. Btw, tuhkavettä muistelen äitini käyttäneen mm. kaalien suojaamiseen kaalimadoilta.
"Pidämme kaikki moottoripyöristä jossain määrin"
Bob Dylan: No Direction Home

Elokuu 24, 2019, 23:03:46 ip
Vastaus #9716

Ismo Hakamäki

 • Vieras
Vedä vanhaa kuparista puhelinlinja-avokaapelia harjalle. Yx vaikka molemmin puolin harjaa. Sateessa kastuessaan luovuttaa sen verran kuparioxsidia, ettei sammal7jäkälät viihdy. Vinkvink, myös tiilikatoille.

Elokuu 24, 2019, 23:32:35 ip
Vastaus #9717

Jaakko Latvanen

 • Vieras
Meillä tiilikatto, ja oli aika lailla sammaleen peitossa (1996 rakennettu talo).  Otettiin toisenlainen linja; pyysin tarjoukset usseemmalta tekijältä, ja valitsin mieleisen.  Vaikuttavia tekijöitä valinnassa oli hinta ja puoltuttujen kokemukset.  Toukokuussa kävi nuorehko mies ensi putsaamassa ja sitte maalaamassa katon.  Ainakii vielä on uuen näkönen.  Ja siitä saap kotiteollisuusvähennystä...

Autokatos on tehty neljä vuotta sitten, ja sille osalle ei tarvinnu vielä mittään tehä.  Kiinnostava asia on se, että autokatos vielä viime talvenakkii lopputalvesta luovutti lumesa alas.  Tuo vanha katto on pitäny viimiseen nokareeseen asti lumet katolla, vetenä on vasta tulleet alas.  Saa nähä nyt maalauksen tai mikä lie pinnoitus on, jälkeen, mänikö niin liukkaaks että sieltäkii tullee lumet alas?  Esteitä ei oo, niistä on sellasia kokemuksia - tosin peltikatolta - että sitte tullee sekä lumet että esteet, ja särkevät jottain tullessaan.  Tiputtammaa en hevillä lumia mee, katon pittää lumesa kestää...

Tuo sammaleenpoisto oli muute helppo, mutta yhessä kohtaa vähän kirpas.

jaakkovaakko

PS. Tää nyt ei taas liity mitenkää Petrin kysymykseen, tai liittyy kattoon ja sammaleeseen, mutta ei huopaan.
« Viimeksi muokattu: Elokuu 24, 2019, 23:36:45 ip kirjoittanut Jaakko Latvanen »

Elokuu 25, 2019, 08:52:33 ap
Vastaus #9718

Markku Juusela

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 4026
Moro

No ei auta tämäkään stoori sammaleen poistoon mutta kerron silti.Yhdellä tutulla oli ja yks tuttu oli siellä firmassa myyntimiehenä katon puhdistus ja suojaus palvelu.Otin homman sieltä n.12 vuotta sitten,pesivätkin hyvin ja seuraavana päivänä ruiskuttivat siihen jälleen yhden tutun firman suoja-aineet.Siitä tuli ihan hyvä ja hommaan ja suojaukseen sai kolmen vuoden takuun.Sellainen pieni huomautus meni hommasta että etlänpuolen laseihin jäi pienen pieniä pilkkuja jotka eivät ole lähteneet pois,roiskuiko tuulen mukana sitä suoja-ainetta tiedä häntä mutta eipä firma nootista välittänyt.Kolme vuotta meni eikä sammalta näkynyt,no neljäntenä jo alkoi näkymään ja aina lisääntyi mutta takuuaika oli ummessa että se siitä,koin että minua oli petetty.Seuraavana olisi teettää pesu ja maalaus.
Yamaha TR1 -81/Green Mystery,CanAm Spyder RT -13,CRESCENT Elda E-Going

Elokuu 25, 2019, 09:46:24 ap
Vastaus #9719

markkukovasin

 • *
 • Jäsentiedot Paikalla
 • Viestejä: 10794
Hyvin tehty tiilikatto kestää-ja on
melko komea ...ja kallis tehdä.

Huopakattoa en taasen huoli kuin linnunpönttöjen kattoon-niin
paljon huonoja kokemuksia on tutuilla niiden kanssa ollut.Kallis
on sekin katto-etenkin siihen toimivuuteen ja kestoon nähden.

Peltiä sen olla pitää-ja mieluisin olisi kuparista tehty saumapeltikatto.
Se vasta kallis onkin! Tähän taloon tehtynä varmaan kalliimpi kuin koko talo nyt.

Mutta ei tulisi sammalta ja jäkälää pintaan...

t. Markku