Kirjoittaja Aihe: Mitä tuli tänään touhuttua  (Luettu 2291000 kertaa)

Elokuu 15, 2019, 20:07:49 ip
Vastaus #9750

Eero Nikkanen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 3350
 
Tuli asennettua kiinalainen helicoil-kopio kierresisäke taustapeilin kierteiden elvyttämiseksi.

 Mulla oli joskus tuutin kannesta nokkapukin kierteet loppu ja joku kauppias pyöritteli päätään ja sanoi vaativan uuden kannen.
 Helikoili ei kuulemma tässäkohtaa toimi.
 Helikoili siihen tehtiin ja tekijän mukaan tulee kestämään.
 Tämä tapahtui n. 10v sitten ja osoittaa, että mitääntekemättömyyden määrä tällä savulla on suuri !
 Tuutti on yhä kasaamatta...  :(     niin kuin muutama muukin mopo...

 Käytin ison lainakoiran pariin kertaan pikku lenkillä, enkä yleisen atrioinnin lisäksi juuri muuta ole tehnyt, joka vahvistaa edellisen virkkeen paikkansapitävyyttä.

 Laiska mikä laiska, mutta vastaavasti veltto ja saamaton.                        Oikeen nolottaa....  :-[

 Ne on ne eläkeläisen kiireet.          Kohta se on kai niin, että kun saa paskalla käytyä, ni päivän askareet on tehty.....

Elokuu 15, 2019, 21:59:29 ip
Vastaus #9751

Risto Saastamoinen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 184
Mulla oli yhdessä tuutin koneessa samaa ongelmaa mutta hieman laajemmin. En luottanut helicoiliin, enkä niihin natsoihin, joissa ulko- ja sisäkierre, vaan tuttu sorvari pyöräytti hieman kovemmasta tavarasta kunnon natsat, miksi niitä nyt virallisesti kutsutaankaan, ja toinen tuttu kaveri kätevämpänä asensi ne tuhoutuneitten kierteitten paikalle. Tuli hyvä eikä ole vielä porsinut eikä porsi.Tänään tuli sitten käytyä hammaslääkärillä takuukorjauksessa, etuhampaan pieni lohkeama on nyt korjattu kolme kertaa, tällä kertaa paikka pysyi puolitoista tuntia mikä on pisin aika kolmesta.Taitaa mennä hammashuoltokin alateräiseen kuntoon Suomessa. Tällä kertaa vaadin lääkärin joka ymmärtää puhettani,  samalla lupauduin ymmärtämään häntä. Bonuksena sain sitten sellaisen, miten nyt kauniisti sanoisin, etten joutuisi häirinnästä linnaan... mutta kyllä lykästi. Siitä huolimatta paikka lensi mäkeen heti eka syönnillä.Ja se pieni lohkeama on sitten hiottu kunnon loveksi... eikä täyte pysy, keles.

Elokuu 17, 2019, 16:39:28 ip
Vastaus #9752

Eero Nikkanen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 3350
 Tulostin kartan ja lähtöluettelon Nummelan nostotalkoisiin.   Vanhalla enskamiehen vainulla suunnistin kohti ennen ajamatonta EK kakkosta Nummelan kupeessa, lähestulkoon pahamaineisen Enäjärven rannoilla. Maalipään immeisiä jututin kysellen hyvää katselupaikkaa, jossa kaikki myivät ei-oota.
 Tapasin tässä hötäkässä myös äänimeis Vanhalan, jota kannattaa kuulla asiassa, kuin asiassa.  Aiemmin keväällä sain häneltä hienoja vinkkejä ajopaikka luvituksen hoitamisessa. Juttuahan näistä riitti.   Kiitokset Harrille tässä kohtaa, jos en ole aiemmin muistanut.

 Pätkälle piti lähteä ja sinnepä siis, "oikotietä" vajaa kilometri kohtaan x, josta -se- paikka löytyikin.
 Satoja tällaisia nähneenä ja jokusen ajaneenakin havaitsin, että tässä tulee tapahtumaan.
 Yllätyksekseni olin suuren osan aikaa yksin tällä paikalla, mutta hyvä niin, sain toteuttaa itseäni.
 Itse paikka oli takavinkkeli mutka vauhdikkaalta tieltä metsikköön. Vaikeus oli siinä, että mutkaa edelsi usean sadan metrin ajo ko. tiellä ja parhaimmillaan siihen tultiin, minkä pyörä kulkee. Mutka oli laakson jälkeisellä kumpareella ja vaikka laakson pohjalla jo oli ensimmäinen etumerkki, ei sitä noteerattu, ilmeisemmin kovan nopeuden takia tiepohjaan täysin keskittyen. 2. etumerkki tien kumpareelle nousussa ja kolmas juuri sen takana, joka jäi hieman katseelta katveeseen. Merkki kuormalavoista tehdyssä pyramiidissa. Siinä vielä tupla-nauha tien yli varmistuksena.
 Heti eka pyörästä näin, että n. 100m ennen mutkaa on aivan liikaa vauhtia ja nousinkin kädet ylhäällä tielle "opastamaan". ja vinkkaamaan oikeaa kääntymissuuntaa. Sain päivän mittaan hieman hölmistyneitä ja pelästyneitäkin katseita, mutta reaktiot olivat hauskoja, kun ymmärsivät mistä varoitin.
 Oisko ollu 3. kuski joka ei sitten noteerannut, vaikka varmasti näki. Paniikkijarrutus ja pyörä poikittain 20m ennen lavoja ja niitä päin niin että säleet lensi ympäri kaseikkoa. Hyvin piti nr. 21 pyörän lapasessa, vaikka pitkälle pusikkoon ajautuikin. Hymyillen ja päätään pudistellen tuli nöyränä takaisin, tervehti ja jatkoi matkaa.  Joku teki vielä myöhemmin saman ja poistuessaan huusi -sori- !
 Mitäs meikäläinen muuta kun viritteli lautoja kasaan ja lippusiimaa hieman korkeammalle ja paremmin näkyviin. Lisäksi hoidin vielä liikenteen ohjausta käsimerkein liian kovaa lähestyville.   Varmaan parikymmentä tuli vielä siimojen läpi, tai ali ja luovi lavansäleiden läpi tekemään lisälenkkiä. Tapahtumia riitti.   Tässä varmasti oli tuuriakin mukana, että paikalla olin. Ajettu tie johti suoraan maali AT,lle, eikä sinne varmaan yhtäkään täysvauhtista pyörää olisi haluttu kenenkään luita ja kelloja rikkomaan. Lisäksi vielä mahdolliset kohtaamistilanteet tulevien ja palaavien kuskien kesken.
 Semmonen reissu. Antoisa ja motivoiva kun voin, näin pyytämättäkin, olla avuksi.  Kiitos ja Olkaa hyvä.
 Tein vielä maalissa raporttia reittimiehelle, joka lupasi seuraavilla kierroksilla taata paikan merkkauksen, mutta luultavimmin kuskit sen muistivat.

 Ens viikonloppuna oiskin ohjelmaa samalle päivälle, eli 24 pv. Hyvinkäällä Scramble, Riksussa SM enska ja Salossa PM trial, jonne meitin auton keula kääntyy.
 Jos sitte sunnuntaina scramblea katsomaan, kuulemaan ja haistelemaan.    Suosittelen !
« Viimeksi muokattu: Elokuu 17, 2019, 16:50:58 ip kirjoittanut Eero Nikkanen »

Elokuu 19, 2019, 13:20:50 ip
Vastaus #9753

Peter Rumjantzeff

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 97
Hondan vanhauusi loota tuli juuri perille. On hienossa kunnossa, kuin uusi tuohon vanhaan potkittuun verrattuna. Kytkentätapeista ja haarukoista ei ole kulunut edes tumma pintakäsittely pois, kun vanhassa ovat kuin kuulalaakereita. Tuossa Motonetin hondanpunaisessa maalissa vaikuttaisi ensi silmäyksellä olevan sävy kohdallaan. Se on aika jännä sävy. Siinä on ikään kuin yhtaikaa pinkkiä ja tummanpunaista.
Ex: Honda ST70Dax, SL125S, CB125T, CB125TD, MTX125R, CB250N, CB400N, FT500, CB750K, VF750F, CB900B"O, VF1000F2, CBR1000F(2), CBR1100XX. Yamaha DT125MX, DT125R, RD125LC(2), RD250LC, RD350LC(2), XJ750SECA, XJ900. Kawasaki Z500, GPZ900R(2), GPZ1000RX

Honda CB250RS vm.83

Elokuu 20, 2019, 14:12:33 ip
Vastaus #9754

Taito Nuutinen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 545
 • Triumph T100ss,Vespa GL 150,Nimbus 19??
No tänä päivänä tuli heti aamusta kiirus..emäntä soitti ja kertoi nokisutarin tulevan huomenissa..entteks oli asennettava lapetikkaat toiselle piipulle ettei herra nokisutari pääse niitten puuttumisesta valittamaan..tarkastin samalla silmämääräisesti toisen piipun hormit..helvata..tuollaisia kelleen kehtaa näyttää..missä mun rassi..lopputulema nyt on kaikki 12 hormia ja tulisijat puhdistettu huomista varten..jos nokisutari huomenna näyttää ämpärillistä nokea..vaadin dna-näytteen noesta..nyt lähden leikkimään tuohon puistoon lapsien kanssa leikkiä "kuka pelkää mustaa miestä".. Ai niin..tänään soitin työvoimatoimiston korkeimmalle jehulle..onnistui rekisteröinti ihan puhelimen välityksellä eikä tarvinnut henkkareita sun muita..

Elokuu 20, 2019, 14:31:08 ip
Vastaus #9755

markkukovasin

 • *
 • Jäsentiedot Paikalla
 • Viestejä: 8945
Tatu on siis palannut maailmaan! Hyvä! :laugh:

Vaan minäpä kottikärrin pyörään uuden sisäkummin laitoin.
Musta oli sekkii...

t. Markku

Elokuu 20, 2019, 15:53:44 ip
Vastaus #9756

Eero Nikkanen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 3350
 Sain kehoituksen könytä pannuhuoneen perimmäiseen nurkkaan vesimittarin lukuun.
 Olihan sitä kulunut ja arvio ennakoi vuoden kulutukseksi reilua 60m2, joka näillä leveysasteilla tarkoittaa sitten reilua 4oo e laskua.

 Onkos se vähän vai paljon ?

 Rakas vaimoni pitää minua siitä erikoisena ja erilaisena ihmisenä, että minun ei tarvitse käydä lainkaan suihkussa.  ::) (smelliö)
 Hän saattaa käydä kahdesti päivässä, minun 2x viikossa. Ehkä. Korkeintaan.
 Nuuka mikä nuuka.

 Lisäksi yritin siivota tallia. Röykkiötalous on se tapa, jolla täällä säilytys hoidetaan.  Huono tapa.

Elokuu 20, 2019, 16:40:43 ip
Vastaus #9757

Henry Eklund

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 5386
 • Eläkkeellä on vain kaksi ekaa vuotta vaikeeta.
Tässä yhdellä jalalla köpötellään, nilkka ei luudu. Tana asuntoa pitäis tyhjätä myyntiin mutta asuakkis pitäis.

Elokuu 23, 2019, 10:30:24 ap
Vastaus #9758

Taito Nuutinen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 545
 • Triumph T100ss,Vespa GL 150,Nimbus 19??
Het aamusta n.klo 6:00 emäntä herätti lähtiessään töihin että saunan lauteet voit joutessas pestä..noh..juuriharja ja vermeet esiin..vaan ei ollut mun mielestä tehokas puhdistus..palasiks koko lauteet ja tasohiomakone laulamaan..hionnan jälkeen laudesuojaus..kasaus..ja lämpöä kiukaaseen..parempi ku uus..sanoisin..pari vuotta sitten emäntä komensi että saunan seinät pitää pestä..soodapuhalsin..
Eilettäin tapahtunutta:Sain indetiteettini takaisin..soitto lupakeskukseen(puhelu meni Porvoon nimismiehen kansliaan) josta kertoivat että muoviläpyskä on ollut 1 1/2 viikkoa sitten noudettavissa Hyvinkään jeppelaitoksella..Kiitos..
Nokisutari tuli päivän myöhässä eilettäin..oli volkkarin jetta jolla liikkui sanonut sopimuksen kuulma irti.."et oo näemmä saunonnu kovasti ku hormit puhtaat" tokas hän..(saateri ku tietäskin hän millä tohinalla ite ensin rassasin ??? ???),otti vaan 50 €..2 hormia ja 4 ilmastointihormia..ei paha..tarjosin kahveet..Antakee anteeks että mitä tuli tänään touhuttua muuttui osittain eiliseks..

Elokuu 23, 2019, 10:46:32 ap
Vastaus #9759

markkukovasin

 • *
 • Jäsentiedot Paikalla
 • Viestejä: 8945
No-antoiko ne jepet sulle sen henkilöpaperin-
kun sulla ei noutaessasi ollut voimassa olevia henkkareita? :laugh:

t. Markku

Elokuu 23, 2019, 12:12:57 ip
Vastaus #9760

Taito Nuutinen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 545
 • Triumph T100ss,Vespa GL 150,Nimbus 19??
Eivät vaatineet mitään muuta että millä nimellä henkkarit hyllyssä on ??? ??? ???
Tosin silloin hakiessa piti tietää avovaimon kengän kokokin...ja elopaino :laugh: :laugh:
Läpyskä siis lompakossa..kaikki ok..

Elokuu 23, 2019, 14:39:22 ip
Vastaus #9761

Risto Sollo

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 3621
 • Mamu
Taito ei sitten enää ole epähenkilö vaan ikäänkuin putkahti meidän kuolevaisten joukkoon takaisin,tervetuloa!Ja isoveli valvoo,menee muutama päivä ennenkuin FSB ja NSA päivittävät sinut...

Elokuu 23, 2019, 14:59:58 ip
Vastaus #9762

Taito Nuutinen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 545
 • Triumph T100ss,Vespa GL 150,Nimbus 19??
Kiitosta vaan tervetulo-toivotuksista...taisvat "isoveljet" jo viime yönä kartottaa olemiseni..ikinä ennen en oo nähny 5:ä satelliittia samaan aikaan meidän tontin "katolla" vaan viime yönä näin..ja toverit/kaverit..olin ihan vesiselvä..

Elokuu 23, 2019, 15:13:30 ip
Vastaus #9763

Henry Eklund

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 5386
 • Eläkkeellä on vain kaksi ekaa vuotta vaikeeta.
Siis tämmösen romun kerääjän on lähes mahdoton jalattomana laittaa asuntoa myyntikuntoon, kyllä meni elekroniikka jätteeseen taas vaikka mitä.

Elokuu 23, 2019, 16:07:10 ip
Vastaus #9764

Taito Nuutinen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 545
 • Triumph T100ss,Vespa GL 150,Nimbus 19??
Siis tämmösen romun kerääjän on lähes mahdoton jalattomana laittaa asuntoa myyntikuntoon, kyllä meni elekroniikka jätteeseen taas vaikka mitä.

Tuttu tunne..kova paikka "tervejalkaisellekkin"..kokemusta on..pitäs vaan kylmästi antaa ulkopuolisen hoitaa..