Kirjoittaja Aihe: Destian sudenkuopat  (Luettu 2149 kertaa)

Elokuu 10, 2012, 18:04:17 ip
Luettu 2149 kertaa

Risto Saastamoinen

  • Vieras
Surkea on Suomen alemman tieverkon tila tänään. Tämä kuoppa tuhosi molemmat vanteet, toisen etuiskarin, jäähdyttimen, molemmat takaiskarit ja mitä muuta, tutkikoon tarkastaja ensi viikolla.
Kuka vastaa? Kaskoa ei ole. Tietä oli juuri eilen paikattu mutta tuo kohta oli jäänyt vaille huomiota. Mitään varoitusmerkkejä ei ollut kummassakaan suunnassa.


[ylläpito on poistanut liitteen]

Elokuu 10, 2012, 19:01:30 ip
Vastaus #1

Mikko Niinivirta

  • *
  • Jäsentiedot Poissa
  • Viestejä: 41
Destialta on lähes mahdotonta saada mitään korvauksia. Itselleni kävi melkeimpä samanlainen onnettomuus vuosi sitten. Destian korvausasiat käsitellään Lapin ely-keskuksessa (käsittelyaika vähintään 6kk), sinne paikallinen tiemestari tällaisissa tapauksissa lähettää kirjallisen selvityksen kyseisen tien kunnosta. Kun tiemestari joutuu arvioimaan omaa työtään ihan itse, mitään vikaa ei tiessä tietenkään ole. Ely-keskuksen lakimies kirjoittaa vaan nimensä paperiin, jonka jälkeen vahingon kärsijällä ei ole enää juuri mitään mahdollisuutta valittaa asiasta.

Omassa tapauksessa sain kovan vääntämisen jälkeen kopion tiemestarin lausunnosta: tie ok. Ja lisäksi perusteluina korvaushakemuksen hylkäämiseen oli se, että kukaan muukaan ei ole rikkonut ajoneuvoaan kyseisessä tien kohdassa.

Elokuu 10, 2012, 19:16:28 ip
Vastaus #2

Mika T Kyllönen

  • *
  • Jäsentiedot Poissa
  • Viestejä: 484
No onpas ikävästi käynyt.  :(   Millä pyörällä olit liikenteessä?...ja oliko minkälainen vauhti?  Nuo soratien lätäköt on kyllä viheliäisiä, niistä kun ei yhtään tiedä minkälainen monttu siinä on alla... ???.....toisaalta taas nuo kun tietää/aavistaa niin voi pitää sitten pienempää vauhtia.
Ikävä homma ; ei varmaan saa destialta mitään yhteydenottoa edes itellan kautta tai edes sosiaalisella medialla..... ( ei ole mitään tielaitosta, tai postia, eikä sileltä kyllä koskaan IHMINEN edes puhelimella soita)....   mutta valitettavasti voi tässä vähän peiliin katsoa se kuskikin; on ollut senverran kosteaa keliä että soratiet ei taatusti ole hyvässä kunnossa... :embarassed:

Elokuu 10, 2012, 19:37:24 ip
Vastaus #3

Risto Saastamoinen

  • Vieras
Ei ollut vauhtia mutta pyörä painaa neljättäsataa kiloa märkänä. Tuli kertalaakista rento kampe, edestä öljyt ja takaa ilmat pihalla, kumiukko sanoi että nuo toissaviikolla laitetut renkaat on romua, syyläri revennyt yläpäästä, rungossa paha rokama, vanteet lustuullaan ja mitähän vielä.

Muoks: tuossa vielä lisäkuva, kun kuorkki on jo pari kertaa alaterällä yrittänyt tasata tietä.

[ylläpito on poistanut liitteen]
« Viimeksi muokattu: Elokuu 10, 2012, 19:53:28 ip kirjoittanut Risto Saastamoinen »