Kirjoittaja Aihe: Classic MX Cup 2013 päätöskilpalu Imatran Kurkvuoren radalla 17.8. klo 12  (Luettu 1446 kertaa)

Elokuu 14, 2013, 14:25:14 ip
Luettu 1446 kertaa

Juha Monto

  • *
  • Jäsentiedot Poissa
  • Viestejä: 104
Classic Motocross Cup 2013 päätöskilpalu Imatran Kurkvuoren radalla lauantaina 17 elokuuta klo 12.00

Jytinää ja jännitystä

Yhteensä 94 kilpailijaa seitsemässä eri luokassa asettuu lähtöpuomin taakse, kun tulevana lauantaina Imatran Kurkvuoren motocross-radalla ajetaan kauden 2013 viimeinen Classic Motocross Cup -osakilpailu. Lähtöviivalla on menneiden vuosien perinteisen jylhästi murisevia yksisylinterisiä nelitahtisia ja ärhäkkäästi säksättäviä kaksitahtisia. Nähtävää ja kuultavaa siis riittää.
 
Classic Cup -mestaruudet ovat vielä auki kaikissa luokissa. Tasaväkistä ja kovaa taistoa on luvassa muun muassa D2-luokassa. Luokan kahden kärkikuskin, Sami Backman ja Sami Lahti välillä on eroa vain yksi piste. Luokan kolmantena olevan Lasse Rantasen nilkka murtui kesällä Veteraaniluokan motocross-kilpailussa Karkkilassa, joten hän ei osallistu Imatran osakilpailuun. Kärjen takana on silti varmasti tiukka kilpaa, 3- ja 4-sijalla olevat Mika Vartiainen ja Petri Saari ovat hekin vain pisteen päässä toisistaan.
 
Samoin C-luokan tilanne on kutkuttava. Luokan johdossa olevalla  Anssi Myllymaalla on vain 7 pisteen etumatka toisena olevaan Jukka Penttilään. Kun Imatran kahdessa erässä voittajalle on jaossa enimmillään 50 pistettä, mitä tahansa voi tapahtua.
 
Vuosimallia 1968 ja vanhempien kilpapyörien A-luokassa johdossa oleva Heikki Nurminen ei tule Imatralle. Mies on samanaikaisesti Saksassa ajettavassa Classic Motocrossin EM-sarjan osakilpailussa. A-luokan kahdessa edellisessä osakilpailussa kahteen erävoittoon yltänyt Toni Paakkinen on kuitenkin Imatralla. Hänellä on hyvät mahdollisuudet mestaruuteen, sillä Paakkisen tavoin kaksi erävoittoa ottanut Jari Nurminen ei ole Imatralla. Hän osallistuu isänsä Heikin tavoin lajin EM-sarjan osakilpailuun Saksassa.
A-luokan pisteissä toisena olevan Kaarlo Salosen takana on pitkä rivi vain muutaman pisteen päässä toisistaan olevia kuljettajia. Tasainen pistejako takaa näyttävät keskinäiset mittelöt koska jokainen piste lasketaan luokan mestaruutta jaettaessa.
 
Sivuvanullisten luokassa kautta hallinneet Erkki Salo ja Jukka Hasari ovat myös luokan pohjoismaisen Nordic Cup-mestaruussarjan johdossa. Heidän niskaansa Imatralla hengittävät iskuetäisyydellä kuitenkin takavuosina MM-tasollakin sivuvaunumotocrossia ajaneet Sauli Virtanen ja Henri Müller sekä veljekset Topi ja Teemu Tala. Kansainvälistä väriä sivuvaunuluokkaan tuo puolestaan kovavauhtinen ruotsalais-latvialainen pari Tomas Axelsson ja Artis Neilands.

www.classicmx.fi