Kirjoittaja Aihe: Botniaring PM 2014  (Luettu 8859 kertaa)

Helmikuu 21, 2014, 22:53:38 ip
Vastaus #15

Kari Kulmakorpi

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 9
No oikeesti toivoisin että pohjanmaan pojat ja likat sais järjestää semmoset kisat että rata olis nippa nappa tarpeeks pitkä, esim. pm em tai mm tason kisat. Rata on meidän mittakaavassa aivan mahtava, mitta ei ihan mansaaren luokkaa mutta ei mikään mikroautoratakaan. Ikävä kyllä paraskaan ei kaikille kelpaa. Turvallisin tapa tietysti on käytellä koneita kotona ja pihassa pätkä päräyttää. Puitteet on viimesenpäälle Botniaringillä no jos siä ei veteraanit aja niin varmaan muille kelpaa. Vielä kiitos kaikille jotka ovat aikaansaaneet näin hienon moottoriurheilukeskuksen.

Helmikuu 22, 2014, 00:04:05 ap
Vastaus #16

Jouko Seppänen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 50
Mitä tuo harrastustoiminta siellä takaradanpätkällä sitten mahtaa tarkoittaakin mutta itse olen kyllä joka kerta herrojen ajosuorituksia ja pyöriä tullut ihailemaan. Ymmärrän kyllä että veri vetää uudelle radalle mutta jos tämä "yleisö" kaikkoaa kokonaan jos näkemistä ei niin paljoa ole niin onko enää järjestävällä instanssillakaan kiinnostusta koko hommaan kun sopat ja makkarat jää syömättä.  Heitä vissiin kuitenkin kiinnostaa pääsylippu- ja myyntituotot etupäässä, tuskin te virtuoosit heille mitään maksatte.  Edellisten kommenttien valossa tuntuu vähän siltä että radan varrella omia juttuja harrasteleva yleisö ei kuskeja kiinnosta, mutta samalla olen ymmärtänyt (joidenkin) kuskien huolen siitä ettei jatkajia nuoremmasta polvesta tule joten koko homma näivettyy ajan kanssa.  Siksi ihmettelen että yleisöä ei radan varteen kaivata. Ehkä mahdollisimman suuri julkisuus olisi lajille kuitenkin hyväksi, muissa maissa jostain syystä porukkaa on radan reunat mustanaan, jatkajia piisaa ja starttirahakin on kuvassa mukana tai sitten ei kuskien ainakaan sitä lystiä itse tarvitsisi maksella.  Jotenkin tuntuu siltä että tietty peiliin katsomisen paikka nyt olisi, petraamisen varaa on SVKMK:lla tässä asiassa varmasti.  On totta että maksavaa yleisöä on liian vähän, mutta ei se lisäänny muulla konstilla kuin ottamalla yleisö huomioon tarjoamalla nähtävää ja ehkä panostamalla hieman ennakkomarkkinointiin. Jos yleisöä ylipäätään paikalle halutaan, sitä en tiedä... tehkää omat ratkaisunne, ne on varmasti hyviä. 

Joka tapauksessa mahtavaa alkavaa kautta kaikille!

T:  Jouko

Helmikuu 22, 2014, 09:23:29 ap
Vastaus #17

Vesa J Kaartinen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 339
Moikka !

Täytyy tässä seniorikuljettajan (vasta 41 kilvanajokautta ja lisää tulee) ominaisuudessa oikaista ensiksi hieman
virheellistä tietoa.
Kyllä se on valitettavasti artisti kun maksaa, eli kilpailijoilta peritää osallistumismaksu, joilla järjestäjä turvaa pääosin
selustansa ja mikäli hyvin sattuu ja yleisöäkin saadaan paikalle houkuteltua, niin silloin saattaa järjestäjä päästä
omilleen tai vaikkapa muutaman eurosen plussalle kovasta työstä.
Kaikki kiitos ja kunnia järjestäjille, jotka haluavat tehdä tätä talkootyötä ilmaiseksi haukkumisten palkalla.

Onpahan tuokin asia tullut itse talkootyössä mukana olleena kokeiltua.

Pitkän radan ajaminen lisää kierrosaikaa SM tasolla noin 30 sekuntia per kierros ja kenties Classicin kuluttama lisäaika on
noin 40-50 sekuntia, eli ei siinä kyllä kovin ehdi katsoja pitkästymään, eikä kovin suurta kierros määrän pienennystä ole
tarpeen tehdä.

Tottahan on , että tämän harrastuksen ongelma on puuttuva yleisö, joiden pitäisi ylläpitää sirkusta.
Nyt kaikki jää todella vain aktiivi harrastajien pussin päälle.

Millä saada katsojat radan varteen on se suuri ongelma, mitä ei ole pystytty ratkaisemaan.
Lajimme ei ole "media seksikäs" ja siksi kynnys päästä tiedotusvälineissä näkyville ja kuuluville on todella korkea, minkä
madaltamiseksi kaikkien pitäisi yrittää tehdä voitavansa kaikilla rintamilla. 

Tarvitaan jatkuvaa ja aktiivista tiedottamista ja esillä oloa kaikissa maamme tiedotusvälineissä ympäri maata, minkä
asian jokainen alan haarastaja voi yrittää hoitaa edes omalta tai mahdollisen kerhonsa osalta.

Hyvä esimerkki tiedottamisesta ja homman hoitamisesta oli Aki Ajon organisoima Moto3 luokan esiin tuominen viime kesän
Jurvan SM kilpailun yhteydessä, oli väkeä ja meininkiä.

Kilpailutapahtumista pitää saada juttua näkyviin kaikkiin mahdollisiin kanaviin, ettei homma kutistu vain
jäsenten välisiksi kylätapahtumiksi.

POSITIIVISTA TIEDOTTAMISTA ja puhaltamista yhteen hiileen tarvitaan !

Terveisin
Vesa "Jupi" Kaartinen

Seniorikuski Mansesta, 40+ kilpailukautta ilman taukoa

Helmikuu 22, 2014, 21:06:56 ip
Vastaus #18

Jouko Seppänen

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 50
Vai niin se on, kuskin selkänahasta kulut nyhtäistään.  Vaan kyllä se oikeesti pitäisi olla niin että shown esittäjät ei maksa vaan katselijat. 

Vanhemmista kilpapyöristä kiinnostuneita löytyy Suomestakin aika lauma, Imatran muistoajoissakin käy parikymmentä tuhatta joka toinen vuosi.  No, lähtökohta on hieman erilainen kuin Classic PM -kisoissa.  Uskoisin kuitenkin että tehokkaammalla tiedottamisella saataisiin selvästi suurempi osanotto myöskin aidan taakse.  Itse "tuotehan" on hyvä, nostalgiaa, kovaa vääntöä radalla, wanhan ajan kunnon pärinää, varikolle pääsee pyöriä ja kuskeja ihmettelemään ja jos vielä sattuu hyvät kelit niin samaan hintaan saa kunnon rusketuksenkin kesää varten. 

Jupe tiivisti kyllä ongelman, tiedonkulusta se taitaa olla kiinni.  Oma porukka eli veteraanimotoristit voisi olla paremmin edustettuina ja varmasti avainasemassa tiedonkulunkin suhteen.  Mitenkä feisbuukit, twitterit ym. uudet mediajutut, saisiko niistä apua?  Niillä varmaan olisi helppoa ja edullista levittää tietoa kisoista suuremmallekin porukalle.  Ja pahus jos joku tv-kanava innostuisi tekemään jutun kisasta... onko kellään suhteita?

Tämä on ollut minun puolelta tällaista maallikon höpötystä mutta kyllä classicit ansaitsisi enemmän joka suhteessa.  Nostan hattua kuskeille jotka vuodesta toiseen viitsivät kustantaa omat kulunsa mutta myös maksavat siitä että me aidan takana pällistelijät päästään ajoja seuraamaan.

T: Jouko


Maaliskuu 18, 2014, 17:38:58 ip
Vastaus #19

Petri Ravi

 • *
 • Jäsentiedot Poissa
 • Viestejä: 74