Kirjoittaja Aihe: Ericssonista tietoa?  (Luettu 2115 kertaa)

Lokakuu 06, 2014, 18:52:49 ip
Luettu 2115 kertaa

Veijo Saano

  • **
  • Jäsentiedot Poissa
  • Museoajoneuvotarkastaja
  • Viestejä: 24
Ison-Britannian VMPK, The Vintage Motor Cycle Club, kyselee tietoa Ericsson-nimisestä kulkineesta, jonka eräs klubin jäsen omistaa. Kun nimi viittaa Skandinaviaan, tuli kysely myös Suomeen (kuvittelevat Suomen kuuluvan Skandinaviaan, mutta haetannooko tuo mittään).

Kyseessä on fore-car (tai forecar), nimestään huolimatta usein moottoripyöränä pidetty, koska oli useimmiten kolmipyöräinen. Kyyditettävä(t) istuu/istuvat etupyörien välissä, jopa akselin etupuolella. Joutuivat helposti puskurin tehtäviin, joten turvattomuuden takia ko. ajoneuvomalli jäi pian pois käytöstä.

Etuakselista taakse päin on ajoneuvo kuin tavanomainen moottoripyörä: ohjaustanko, moottori, ajaja satulassaan jalat rungon molemmin puolin, veto takapyörällä. Kokonaisuus muistuttaa hieman tavaramopoa, mutta kaikki pyörät ovat yleensä samaa kokoa.

Mutta mikä oli Ericsson, mistä maasta, mistä kaupungista, mitä kaikkea valmisti ja milloin jne.? Mikä ja milloin tehty oli kuvien esittämä fore-car malliltaan? Tai ehkä Ericsson oli vain moottoritehdas, ja sen tekemän koneen oli joku laittanut kuljettamaan kuvan fore-caria. Jos tiedätte, kertokaa. Minä voin välittää viestiä Englantiin.

Terv. VS (veijo.saano(ättä)duodecim.fi[ylläpito on poistanut liitteen]

Lokakuu 06, 2014, 19:22:33 ip
Vastaus #1

markkukovasin

  • *
  • Jäsentiedot Poissa
  • Viestejä: 9555
Terve!

No Ruotsissa muuan herra Eriksson teki kyllä moottoripyöriä
aikavälillä 1908-10...Tekipä koneetkin itse. Mutta eivät tainneet
olla noita etupulkka-malleja.

t. Markku

[ylläpito on poistanut liitteen]