Kirjoittaja Aihe: Miten tämä tulkitaan?  (Luettu 3343 kertaa)

Helmikuu 01, 2015, 22:51:57 ip
Luettu 3343 kertaa

Vesa Pohjalainen

  • *
  • Jäsentiedot Poissa
  • Viestejä: 139
Perheen nuoret miehet ajelivat aikoinaan kevarikortit ennen B-korttiaan tarkoituksenaan hankkia sitten joskus iso pyörä, asia sattaisi olla ajankohtainen lähiaikoina. Korttia ei kuitenkaan ole B-kortin jälkeen muistettu hakea, vaan siinä on se rajoitettu A -kortti ns. pikku A.
Poliisin sivuilla on tällainen kohta: '

............................................

Ote poliisin sivuilta:

Ennen 19.1.2013 myönnetyt rajoitetun A-luokan ajokortit:

Jos rajoitetun A-luokan ajo-oikeus on myönnetty ennen 19.1.2013, päivittyy ajo-oikeus rajoittamattomaan A-luokkaan automaattisesti. Jos ajo-oikeuden haltija haluaa merkinnän ajo-oikeudesta ajokorttiin, voi hän hakea ajokortin kaksoiskappaletta. Ajo-oikeusluokan alkuperäinen myöntämispäivä on merkitty ajokortin taustapuolelle.

...............................................

Tarkoittaako tämä sitä, ettei korttia välttämättä tarvitse uusia tai käydä nykisin vaadittavia kursseja. B-kortit on saatu ennen tuota mainittua 19.1. 2013 ajankohtaa. Itselläni on vanha AB kortti ja ajo-oikeus vaikka millaiselle katuraketille ilman ajo-opetusta. Onneksi on vain 350 Honda. :)
Vesa Pohjalainen
Ruotsalaisia autoja ja jaappanin mopo

Helmikuu 08, 2015, 21:57:16 ip
Vastaus #1

Eero Hämäläinen

  • *
  • Jäsentiedot Poissa
  • Viestejä: 25
Eiköhän tuo rajoitettu A-kortti päivity siis itsestään rajoittamattomaksi, kun ikä täyttyy, vaikkei itse korttia uusisikaan.

Helmikuu 08, 2015, 22:41:26 ip
Vastaus #2

Kari Tirkkonen

  • *
  • Jäsentiedot Poissa
  • Viestejä: 1072
onhan heillä siis A kortti välimallille eli 25 kW, elikkä kun B kortti on ajettu A1 jälkeen niin on laitettu raksi ruutuun että A tarvitaan myös ?

elikkä siinä kortissa on joku päivämäärä A kohdassa eikä pelkästään A1 kohdassa, siis siiinä enduron näkösen ruudun vieressä

silloin saa vapaasti ajaa 2 vuotta A:n myöntämisen jälkeen jos se A on ennen tuo 19.1.2013

jos meinaa mennä vaikkapa saksaan pyörällä joka on enempi kun 25kw kannattaa hakea se kaksoiskappale missä on päivämäärä sen alemman A:n kohdalla eli sen matkapyörän kohdalla, muuten saattaa matka päättyä ratsiaan kun ulkomainen poliisi ei usko että on päivittynyt automaattisesti yli 25 kw luokkaan

eli kortti käteen ja ihmettelemään missä kohtaa ne päivämäärät on